Holtszezon: Likó Marci és Géczi János zenés irodalmi estje

VEB2023 szervezés Magyar Zene Háza
VEB2023 szervezés Magyar Zene Háza

A Holtszezon fesztivál egy olyan irodalmi fókuszú, de alapvetően összművészeti fesztivál, amely azokat a műfajokat karolja fel, amelyeket bár rengetegen szeretnek, mégis ritkán találkozhatunk velük a kulturális eseményeken.

A határterületek és a nézőpontváltások mindig izgalmasak, éppen ezért az eseményeinken az irodalom határműfajaira, valamint a feltörekvő, fiatal előadókra koncentrálunk. A Holtszezon friss, izgalmas és inspiráló kulturális eseményekkel, az alkotást és a közös gondolkodást elősegítő programokkal jelentkezik. Hisszük, hogy az olvasás fontos, de az írás, a zenélés és bármiféle alkotótevékenység is az. Erről szól a Holtszezon.

Műhelytitkok nincsenek – állítja a közös könyvben, sok beszélgetésben, dalszövegben együtt gondolkodó Likó Marcell énekes és Géczi János költő. De ha közös titkuk nincs, van-e sajátjuk, amit egymásnak sem mondanak el a zenélésről, a vers- és a dalszerzés különbségéről, az élményekről, amelyekről mindenki tudhat, ha meghallgat egy nótát vagy elolvas egy szabadverset, de mégis rejtetten maradnak? 

Hogyan került be Géczi versébe a Likóval megtörtént esemény, s Géczi segítségével hogyan öntődtek végső formába, s maradtak eredeti Likó-szerzemények a Likó-dalok? Alkotótársak vagy vetélytársak? Hogyan szavalt Likó a strandon és a vasúti pályaudvaron, s hogyan énekel a Budapest Parkban Géczi egy Vad Frutti-koncerten. A több mint tíz éve elkezdett beszélgetés folytatódik.

A Magyar Zene Háza "Város a Házban" sorozatának ősszel Veszprém a vendége. E programsorozaton keresztül szeretnénk bemutatni a város sokszínű és intenzív zenei életét, zenei hagyományait, és egyúttal ízelítőt nyújtani a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program hangulatából.

Zene Holtszezon Városkapu Géczi János Likó Marcell Város a Házban Veszprém a Házban Zene/Város

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!