Irodalom Éjszakája

VEB2023 pályázati együttműködés Veszprémi Vár
VEB2023 pályázati együttműködés Veszprémi Vár

Budapest és Debrecen után Veszprémben is rendhagyó világirodalmi sétára hív az Irodalom Éjszakája: novemberben három estén át 27 ország 27 szerzőjétől a VEB23 által életre hívott Pannon Színitanoda (PASZTA) tanárai és hallgatói olvasnak fel a világirodalmi paletta sokféle árnyalatát felvonultató részleteket a veszprémi várban, kilenc hangulatos helyszínen, mindennap 19:00-22:00 óra között.

Az idei téma, amelyhez a kiválasztott szövegek kapcsolódnak: LÁBNYOMOK.

Minden helyszínen párhuzamosan egy-egy szerző művének 10-15 perces részlete hangzik el félóránként, 19 órától kezdődően. Az egyes helyszínek a különböző napokon más-más országok irodalmából adnak ízelítőt. Mindenki maga állíthatja össze az aznapi irodalmi barangolásának útvonalát, ehhez nyomtatott térképet adunk segítségül. Minden nap lesznek olyan felolvasások, amelyet jeltolmács közvetít a siket és nagyothalló vendégek számára.

Az eseményhez kapcsolódó játékban a szerencsések értékes könyvcsomaggal gazdagodhatnak. A játék szabályait a rendezvényt megelőző héten tesszük közzé.

Az első Irodalom Éjszakáját 2006-ban Prágában rendezték, Magyarországon a budapesti Cseh Centrum kezdeményezte a meghonosítását, és 2016-tól minden évben megrendezésre kerül. 2019 óta Budapest mellett Debrecen is helyet ad a különleges hangulatú felolvasásoknak. Az egynaposként indult Irodalom Éjszakája 2020-ban bővült 3 estés programmá. A projekt szervezője az EUNIC Hungary (a Budapesten működő európai kulturális intézetek és nagykövetségek kulturális részlegeinek ernyőszervezete).

A programon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel.

https://www.irodalomejszakaja.hu

https://www.facebook.com/irodalomejszakaja

Irodalom irodalom éjszakája

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!