Iván Szandra & Jász Andris / Papírkutya

VEB2023 pályázati együttműködés Papírkutya
VEB2023 pályázati együttműködés Papírkutya

Iván Szandra Fonogram díjas énekes, zongorista és dalszerző, Amerika legjobb könnyűzenei egyetemén, a bostoni Berklee College of Music-on tanult ösztöndíjjal. Turnézott és lemezt adott ki a nagysikerű Budapest Bár zenekarral, valamint Jász Andris szaxofonművésszel. Dalai olyan sztárelőadók repertoárját színesítik, mint Takács Nikolas, Veréb Tamás, Király Linda, Horváth Charlie vagy Kohánszky Roy. Szandrát a Ruby Harlem zeneszerzőjeként és frontembereként is ismeri az ország. Első lemezük 2019-ben jelent meg.

Jász Andris a budapesti zenei élet sokoldalú, meghatározó egyénisége, édesapja hatására kezdett el szaxofonozni. 2007-ben diplomázott a LisztFerenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékének szaxofon szakán. 2008 óta tagja a Kossuth-díjas Ghymes együttesnek, állandó dalszerzője a Kéknyúl Hammond Bandnek, valamint Tolvai Renátának, de rendszeresen hallhatjuk Pély Barna, Bagossy Brothers Company, Kökény Attila, Király Viktor oldalán is. Saját zenéit a Kultúrfunk zenekarával 'Lulu a moziban' címmel jelentette meg.

A két zenész 2013-ban jelentette meg első lemezét ‘I heart Budapest’ címmel, majd a másodikat ‘I heart Karácsony’ címmel.‘I heart Swing’ című új lemezük és koncertprogramjuk célja, hogy a közönséghez egy új köntösben juttasson el méltán népszerű amerikai jazz slágereket, egyedi zongora-ének, szaxofon felállásban, sokkal inkább követve a Tony Bennett, Ella Fitzgerald, Dinah Washington, Billie Holiday féle populàrisabb jazz vonalat, ami egy életérzést közvetít, kiragad a hétköznapokból, megidézi a 40-es évek new york-i forgatagát és persze a műfajhoz hűen szakmai virtuozitásával is lenyűgözi a hallgatót.

Zene Papírkutya

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!