Karromato: The Wooden Circus / 10. Színházi Olimpia / GyereKert 2023

VEB2023 pályázati együttműködés Színházkert
VEB2023 pályázati együttműködés Színházkert

Várunk Titeket is az önfeledt jókedv birodalmában!

KARROMATO: FACIRKUSZ 

Akrobaták! Egzotikus állatok! Bohócok! Egy cirkusz tele fantáziával, energiával, tökéletes időzítéssel és meglepetésekkel. Az előadás a 19. századi klasszikus európai maironett színház misztikus világát tárja elénk, speciális effektjeivel, szemet gyönyörködtető fa bábjaival és korhű zenéivel visszaröpít minket az európai bábjátszás aranykorába.

Szerző: Karromato kollektíva

Rendező: Luis Montoto

Tervező: Boráros Szilárd

A bábok és díszletek a Karromato Műhely-ben készültek.

Videó: Fairfilm

Fotó: Dragan Dragin

Játékosok: Pavla Srncova, Luis Montoto

Az előadás időtartama: 50 perc

Technika: zsinóros marionett

A Karromato-t 1997-ben Prágában alapították meg cseh, magyar és spanyol művészek, akik mind különböző színházi háttérrel rendelkeztek. Ezt a tudást egyesítették színházukban. Bábosként vagy bábkészítőként a társulat minden tagja részt vesz minden produkció megalkotásában.

A Karromato bábszínházi előadásai Európa, Ázsia és Amerika több mint 40 országában nyűgözték már le közönségüket. A társulat az európai bábszínház klasszikus hagyományaiból merít; minden produkciója közvetlenül a szívhez szól, szavak nélkül, a zene, az egyetemes humor és az egyedi személyiséggel feruházott, kézzel készített bábok segítségével.

A Karromato minden bábuja saját műhelyében készül fából. A készítők különösen nagy figyelmet fordítanak a részletekre a színek és anyagok kiválasztásakor, a festésnél, a jelmezek és díszletek kivitelezésekor. A hagyományos anyagok és technikák alkalmazás egy régmúlt kor kultúráját idézik, visszaröpítenek minket gyermekkorunk varázslatos álomvilágába.

Ünnep előadás bábszínház Gyermek és ifjúság GyereKert 2023 10. Színházi Olimpia

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!