Kenyérlelke FESZTIVÁL Veszprém 2022

VEB2023 partner produkció Óváros tér
VEB2023 partner produkció Óváros tér

Idén másodszorra rendezik meg Veszprémben a Kenyérlelke Fesztivált, amely már nyolc éve népszerűsíti a hagyományos kenyérsütést. A Budapestről induló rendezvény második éve már Debrecenben és Veszprémben is szervez kenyérsütő versenyt házi és hivatásos pékeknek egyaránt. Sőt, idén Kaposvárra is ellátogatnak. Július első hétvégén, azaz július 2-án, szombaton egész napos programok várják a veszprémi Óváros térre látogatókat és kihirdetik a kenyérsütő versenyek győzteseit is.

Workshopok, finom kovászos pékáru, food és drink truckok és ismert pékek, pékségek töltik majd meg a veszprémi Óváros teret. A két helyi kovászos pékség, a Derce Pékbisztró és a Makmoiselle mellett a Balatonnál többször is pop up pékséget felállító budapesti Freyja – The Croissant Story is hozza majd a díjnyertes kovászos croissant-jaikat, de Szabi a pék ínycsiklandó finomságai is kóstolhatók lesznek. 

A Kenyérlelke Fesztivál veszprémi versenyére nevezni június 29-ig lehet majd, ezzel kapcsolatban bővebb információ a fesztivál honlapján olvasható. 

A VEB 2023 EKF gasztronómiai célkitűzéseiről

A VEB2023 EKF program célkitűzése, hogy a Veszprém-Bakony-Balaton régió közös erővel mutathassa meg a világnak értékeit, kulturális sokszínűségét. Ennek érdekében a felvezető években és a 2023-as programévben művészeti, kulturális, közösségépítő, gasztronómiai események és projektek zajlanak majd a térségben. A VEB 2023 EKF gasztronómiai célkitűzése, hogy a régióban kimagasló minőségű helyi alapanyagok, termelők, a régió gasztro-, és borkultúrája, markánsabban látható legyen itthon és a nemzetközi közönség számára, éppen ezért 2021 óta a Kenyérlelke Fesztivál egyik kiemelkedő támogatója a VEB2023 EKF.

Üdvözlünk a kultúra és a gasztronómia világában, a Veszprém-Bakony-Balaton régióban, 2023 Európa Kulturális Fővárosában!

A VEB2023 EKF program célkitűzése, hogy a Veszprém-Bakony-Balaton régió közös erővel mutathassa meg a világnak értékeit, kulturális sokszínűségét. Ennek érdekében a felvezető években és a 2023-as programévben művészeti, kulturális, közösségépítő, gasztronómiai események és projektek zajlanak majd a térségben.

Gasztronómiai célkitűzésünk, hogy az EKF régióban kimagasló minőségű helyi alapanyagok, termelők, a régió gasztro-, és borkultúrája, markánsabban látható legyen itthon és a nemzetközi közönség számára. Ennek érdekében 2021 óta a Kenyérlelke Fesztivál egyik kiemelkedő támogatója is vagyunk.

A Kenyérlelke egy olyan közösségi élmény, ahol a gasztronómia szeretete és élvezete hozza össze az embereket a kenyérsütés által.

Gyere el július 2-án Veszprémbe, az Óváros téren megrendezésre kerülő Kenyérlelke Fesztiválra!

Lássuk, mit tartogat még Veszprém számodra a gasztronómia területén.

Idén is van Veszprém belvárosában az Óváros Piac, amelynek célja, hogy láthatóságot biztosítson a régió termelőinek, a látogatók számára pedig közösségi élményt nyújtson. Hiszen mi lehet jobb annál, mint egy szabadban elfogyasztott finom reggeli a barátokkal vagy a családdal a legfinomabb régiós termékekből összeállítva?  

Ahogy saját bőrünkön tapasztaljuk az "amit eszel, azzá leszel" mondás igazságtartalmát, és ahogy egyre többen választják a slow livinget, mint menekülést a mindennapok hajtásából, úgy szinte mozgalommá fejlődött a piacos kultúra Magyarországon. A termelői portékák és piacok reneszánszukat élik és úgy gondoljuk, hogy ez nem hiányozhat a VEB2023 EKF programkínálatából sem.    

Pályázati partnerünk, a Vino Pelso Alapítvány a Balatoni borrégióban bor és gasztronómia területén dolgozó szakembereknek szervez borismereti, borkóstolási továbbképzést, hogy a térség, mint turisztikai célpont a lehető legmagasabb szolgáltatásokat nyújtsa, tovább növelve ezzel a bor és gasztronómiai üzletág felkészültségét, borokhoz való hozzáértését, amellyel kialakítható egy minőségi borturisztikai attrakció a Balaton térségében.

Szeptember 29- október 2. között először mutatkozik be a Balaton Wine & Gourmet gasztronómiai fesztivál a Veszprémvölgyben, ahol a régió legkiválóbb bor és gasztronómiai szereplői és termékei kerülnek a középpontba.

 

Merülj el velünk a régió gasztronómiai sokszínűségében! 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!