Hegedűkészítők Nemzetközi Találkozója

VEB2023 szervezés Veszprém
VEB2023 szervezés Veszprém

Európa országaiból sereglenek a hegedűkészítő mesterek októberben Veszprémbe, hogy megmérettessék legszebben szóló hangszereiket. A rendezvény programjában nemzetközi szaktekintélyek előadásai, hangszerkiállítás, koncertek és hegedűhangzási verseny is szerepel.

2023-ban Veszprém Európa Kulturális Fővárosa, emellett 2019 óta az UNESCO Zene városa cím büszke tulajdonosa is. Veszprém a komoly és könnyűzenei fesztiváljai mellett a hangszerek születését is szeretné bemutatni azon a nemzetközi szakmai találkozón, amelyre idén októberben várja a hegedűkészítőket.

A város 2012-ben otthont adott már egy nemzetközi szakmai találkozónak, amelynek díszvendége Gio Batta Morassi mester volt. A mester fia, Simeone Morassi megtisztelt minket azzal, hogy az idei találkozón díszvendégként vesz részt.

A Hegedűkészítők Nemzetközi Találkozójának a Veszprémi Érseki Palota ad otthont. A programban szakmai előadások, koncertek, hangszerkiállítás és hegedűhangzási verseny is szerepel, ahová nemcsak a szakmai közönséget várják, hanem mindenkit, aki szeretné értékelni a megszólaló hegedűket.

Miután jellegzetesen a barokk kor nagy divatja volt a chaconne, és a vonós hangszerek is éppen ekkor nyerték el mai formájukat, nem meglepő, hogy a Hegedűkészítők Nemzetközi Találkozója a Chaconne Fesztivál szerves részét képezi. 

Zene Zene/Város Hegedűkészítők Nemzetközi Találkozója

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!