Kráter fesztivál 2024

Régiós program Haláp hegytető
Régiós program Haláp hegytető

A Kráter fesztivál visszatér augusztus végén a Hello Wood és a KATTT szervezésében, hogy zenével és tánccal gyógyítsa a tájsebeit.

Második alkalommal kerül megszerendezésre a nyár egyik legextravagánsabb bulija, a Kráter fesztivál. Az esemény az világhírű, nemzetközi  alkotótáborairól és különleges épületeiről ismert Hello Wood és a népszerű elektronikus bulikat szervező KATTT együttműködésében valósul meg.

2023-ban a Hello Wood eddigi legnagyobb alkotótáborát, a Builder Summitot lezáró rendezvény sikerére való tekintettel a fesztivál idén már három napra költözik be a zalahalápi posztapokaliptikus hangulatot idéző Haláp-hegy kráterébe. Ez a helyszín mindeddig talán a Balaton egyik legjobban őrzött titka volt, most azonban a bányászati tevékenység okozta tájsebet a fesztivál ideje alatt ismét élettel töltjük meg. A fesztivál során színpadként és központi eseménytérként üzemelő installáció azonban az elmúlt év óta a bánya turisztikai attrakciójaként is szolgál. 

Augusztus 22-24 között ebben a lenyűgöző környezetben zajló buli három színpada felett olyan, az alternatív elektronikus bulik szervezéséről ismert csapatok veszik át az irányítást mint a Blue Sun Radio, a Kamarave, a Nofear vagy a Santsat. A komoly hazai DJ-ék lineupja mellett pedig belföldi fesztiválkedvencek, illetve az elektronikus és hip-hop szcéna feltörekvő előadói is fellépnek majd.

A Kráter egyik headlinere az Analóg Balaton, akik nevéhez az utóbbi évek legnépszerűbb fesztivál live act fellépései kötődnek. Emellett a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai zökkentik majd ki a közönséget a hétköznapokból és sodorják az önfeledtség játszóterére. A magyar underground megkerülhetetlen zenekara az Óperentzia pedig olyan zenei utazásra invitálja a fesztivál hallgatóságát, amelyben az archív folk, a trance és a lüktető dub egy hullámként sodorja el a külvilág zaját. Egzotikus színezet a fesztivál zenei palettáján OIEE, azaz Kocsis Bence, aki a tánczene eufóriáját egyesíti egyfajta lassú szemlélődő megértéssel.

A fesztivál nagyszínpadát a Hello Wood által kifejezetten erre a zenei eseményre épített központi land art installáció rejti majd. Ezek a “lángoló piramisok” csak tovább fokozzák a hely látomásszerű jellegét. A szabad ég alatt a felhőtlen táncolásba belefeledkezve szinte egy földönkívüli tájon, egy poszthumán világban érezhetjük magunkat. Ezt az egyedi fesztivál hangulatot idén két kisebb színpad egészíti ki. A mágikus összhatásért pedig a KATTT bulikról ismert izgalmas fényinstallációk felelnek. 

Jegyinformáció és további részletek a Hello Wood, a KATTT és a Kráter Facebook oldalain.

hello wood Kráter fesztivál

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!