Ligeti 100

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

Ezen az estén a jazz-világ kiemelkedő művészei veszik kezükbe és formálják tovább Ligeti György örökségét. Az est során átírjuk a koncerttermek megszokott rendjét, játékra invitálva a fényt, a teret, a zene energiáját és ezzel együtt a közönséget.

Az első szettben a Concerto Budapest égisze alatt működő Ligeti Ensemble zenészei és a Lukács Miklós Cimbiózis tesz tanúságot arról, hogy a magyar zeneszerző munkásságának ihlető ereje a kortárs jazzben is a mai napig jelen van. Az este második felében a Modern Art Orchestra folytatja a 19-20. századi magyar zene felfedezését és kreatív újjáteremtését: Liszt-, Bartók- és Kodály-produkciójuk után a zenekar szólistái – akik maguk is zeneszerzők – ezúttal Ligeti darabjaira reflektáló kompozíciókkal készülnek. A művészek fiktív értelmezés keretében mutatják be, hogy a zeneszerző emigráció előtti és utáni kompozíciói nem állnak kizárólagos viszonyban egymással, sőt egymásba olthatók. 

Veszprém 2019 óta az UNESCO Zene Városa cím birtokosaiként is rengeteg energiát fektet abba, hogy a városban - elsősorban a tanulás, a zenei nevelés révén - még inkább meglegyen a nyitottság a kuriózumok és a minőségi élő zene csúcsteljesítményei iránt. Abban bízunk, hogy ezen az estén Ligeti öröksége a kortárs komolyzene és a jazz találkozásának ünnepeként ízlésformáló erővel, a jövő kortárs zenei formáit is Veszprémbe szólítva fordul oda egy valóban befogadó közönséghez.

A program regisztrációhoz kötött

Regisztrálni a “Jegyet vásárolok” gombra kattintva, egy gyors regisztráció után, ingyenes regisztrációs jegyek "megvételével" tudsz.

Ünnepi ragyogás ligeti 100 Lukács Miklós Cimbiózis Modern Art Orchestra Ligeti Ensemble BMC

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!