Lighthouse: Reflectopia

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

A „Reflectopia” egy kitalált szó, egyfajta szóösszetétel, amely a „reflect” (tükröz) és a „utopia" (utópia) szavak kombinációjából jött létre. Az „utopia” általában egy ideális helyet vagy állapotot jelöl, míg a „reflect” a tükrözést vagy visszaverődést jelenti.

Tehát a „Reflectopia” egy olyan kitalált hely vagy állapot lehet, ahol a tükrözés és a fény művészete tökéletes egyensúlyban van, és ahol a látogatók lenyűgöző és inspiráló élményekben részesülhetnek.

A kiállításon szereplő alkotások segítségével a gondolatok és az érzések tükröződnek, visszaverődnek és kibontakoznak. A művek egy része a valóságot, annak egy szeletét veszi alapul és arra reflektál, más esetben egy, már meglévő eszközt helyez egészen más megvilágításba, és van, ahol a tükröződés segítségével egy elképzelt belső állapot jelenítődik meg.

Az egyes tereket bejárva egyfajta képzeletbeli utazáson vehetünk részt, ahol különböző világokba nyerhetünk betekintést a valóság egy eddig rejtett oldalát felfedezve.

Kiállító művészek:
Battha Gáspár - Hajdu Gáspár - Katona Kati - Kitzinger Gábor - Szigeti G Csongor - Szilágyi Csilla & Herczeg Tamás - Sztojánovits Andrea

A kiállítás jegyvásárláshoz kötött

Nyitvatartás:

Szerda-csütörtök-vasárnap: 10:00-18:00

Péntek-szombat: 10:00-20:00

Kasszazárás 30 perccel zárás előtt

kiállítás művészetek háza csikász galéria Lighthouse REFLECTOPIA

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!