Luke Winslow-King & Roberto Luti // Veszprém Blues Fesztivál - 04.13.

VEB2023 pályázati együttműködés Hangvilla Nagyterem
VEB2023 pályázati együttműködés Hangvilla Nagyterem

Milyen szerencse, hogy az elegánsan öltöztetett érdes bariton összetalálkozott Olaszország legkiválóbb blues gitárosával! A két példátlan tehetséget New Orleans hozta össze a kétezres években, azóta nagy sikerrel járják együtt a világ színpadait.

Luke Winslow-King

New Orleans-i gitáros, énekes, zeneszerző, producer és dalszerző. Munkássága egy eklektikus keverék, amely a Mississippi delta bluest, a népzenét, a hagyományos jazzt és a rock & roll gyökereit ötvözi. Dalaiban innovatív zenei ötletek és a régmúlt korok stílusai ötvöződnek, így sajátos hangzása egyszerre rusztikus és városias: egy olyan hang, amely a múltba tekint és a jövőbe mozdul.

Érdes baritonja, maximálisan elegáns színpadi megjelenése és sokoldalú, dinamikus gitárjátéka egyedülálló hírnevet szerzett Luke Winslow-King-nek a tengeren túlon és innen egyaránt.

Roberto Luti

Olaszország legkiválóbb bluesgitárosa, Roberto Luti egy Livorno melletti aprócska faluból származva érkezett a Katarina hurrikán által letarolt New Orleansba utcazenélni a kétezres évek közepén. Illúzív, könnyű gitárjátékával a pusztítás után feltámadó delta-szellem egyik fő szimbólumává vált. Néhány évvel később a Playing for Change nevű globális jótékonyság szervezet és All-Star zenekar oszlopos tagja lett, akikkel gyakorta járja a világ legnagyobb színpadait. Szólóban Luti olyan zenészekkel játszik rendszeresen mint Keb’ Mo’, Niki laRosa, Lynn Drury, Washboard Chaz vagy Luke Winslow King - akivel együtt Veszprémben is egy színpadon láthatjuk majd.

Zene Koncert családbarát Zene/Város Az információk idegen nyelven is elérhetőek Szellemi fogyatékossággal élő személyek számára barátságos környezet Veszprém Blues Fesztivál 2023

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!