Magyarországi premier vetítés: Ahol a nők labdába rúgnak

VEB2023 partner produkció Csopak - Plul Malom
VEB2023 partner produkció Csopak - Plul Malom

Hiába zajlott 100.000 ember előtt a női futball világkupa Mexikóban, kitörlődött a sporttörténelemből.

Hiába a női foci, sőt a nők önmegvalósításának egy mérföldköve, megfeledkezett róla a világ. Miért állt érdekében a vezető sportszervezeteknek, hogy elhallgassák ezt a grandiózus eseményt? Miért baj az, hogy a nők is kérik a részüket a foci világából? Mi kell ahhoz, hogy a nők is labdába rúghassanak?
Június 15-én vetítésre kerül Magyarországon először a COPA 71, ahol a nők labdába rúgnak, és ahol lehetőséged nyílik a női foci ünneplésére is az EB alatt.

 PROGRAM:
19:00 - Bemelegítés: Bográcsos lecsózás a “Mint hal a vízben” saját sütésű pékáruival
20:30 - Filmvetítés: COPA 71 - Magyarországi premier
22:00 - Levezetés: Peaq live show a tűz körül- Zahár Fanni és Pitlu Gergő zenél

A szervezők javasolják, hogy a résztvevők hozzanak meleg ruhát, pokrócot pluszban. A rendezvény egy völgyben van, ezért hideg van este még a nagy meleg ellenére is.

Mi az a Pont Csopak?

A Pont Csopak egy egyedülálló vetítéssorozat a mesebeli Plul Malom kertjében, ahol nemzetközi fesztiválok vadonatúj sikerfilmjeit nézheted meg. Ám ez több mint egy kertmozi, hiszen itt a filmek témja kapcsán, beszélgetéseket, koncerteket, előadásokat hallgathatsz és olyan izgalmas programokon vehetsz részt amik igazán egyedivé teszik a kulturális élményt.

Filmvetítés: COPA 71, ahol a nők labdába rúgnak - Magyarországi premier

Hiába próbálták kitörölni a történelemből, ennek a dokumentumfilmnek hála, megismerhetjük a történetet, mikor 1971-ben női focisták rázták fel a világot: több mint százezer néző előtt folyt a felemelő küzdelem a kupáért, ami a férfiak szerint őket nem illette meg. Ez a történet erős nőkről szól, de nem csak nőknek. Az angol dokumentumfilm a világ legnagyobb fesztiváljain és a nemzetközi sajtóban (Guardian, BBC, Hollywood Reporter) is sikerrel szerepelt. Most a Pont Csopakon, magyarországon előszőr nézheted meg, a Labdarúgó Európa Bajnokság idején ezt a különleges filmet, ahol csak nők rúgnak labdába.

Peaq live show - a tűz körül Zahár Fanni és Pitlu Gergő zenél

A Peaq elektronikus duó, Zahár Fanni és Pitlu Gergő közös produckiója.
Fanni (Zakhorov) a fiatal korosztály ismert hazai zenésze, akit a világ jazz színtérének számos pontján tartanak számon Berlintől Londonig. Megszámlálhatatlan producerrel és zenekarral működött már együtt fúvós hangszereken, szinte a vérében van kooperáció, ami a közönség számára jó hír, hiszen ezekből az együttműködésekből születnek a legizgalmasabb szettek.

Ezen az estén Pitlu Gergővel (Svmmit) fog a színpadra állni, aki az elmúlt időben főleg elektronikus zenei projektben vett részt DJ-ként és live act zenészként. Az új zenei koncepció Gergő legutóbbi stúdió elvonulásának eredménye, melyben a billentyű-elektronika és a szaxofon egybefonódása új hangzásvilágot hoz létre.

  • Időpont: 2024. június 15.
  • Helyszín: 8229 Csopak, Kisfaludy u. 16. (Plul Malom)
  • Parkolás: Csonkatorony
  • Ételt és italt kérik, hogy ne hozzanak be a résztvevők a rendezvény területére.
  • Kutyabarát rendezvény
  • Támogató: Nemzeti Filmintézet

Jegyvásárlás:

Online ide kattintva vagy a helyszínen készpénzzel

Elővételes jegyek:
Teljesárú jegy: 2.500 Ft
Nyugdíjas- és diákjegy: 2.000 Ft
Helyszínen:
Teljesárú jegy: 3.500 Ft
Nyugdíjas- és diákjegy: 3.000 Ft

Szervező:

Pont Csopak

[email protected]

sport premier Női labdarúgás

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!