Margaret Island / Gizella Napok 2024

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Veszprém legnagyobb összművészeti fesztiválja minden év májusában ingyenes zenei, képzőművészeti, színházi, irodalmi és családi programok színes kavalkádjával tölti meg a várnegyed és a belváros utcáit.

10. születésnapját ünnepli 2024-ben a Margaret Island zenekar: kiemelt eseményekkel és egy áprilisban megjelenő új nagylemezzel is készülnek! 

Pozitív és elgondolkodtató popzenéjük és kirobbanóan energikus előadásmódjuk miatt a közönség hamar szívébe zárta a fonyódi kötődésű Margaret Island zenekart. A Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf alapította csapat olyan slágerek szerzői, mint a 2016-ban berobbant Eső, a Hóvirág, a Veled minden, a Nem voltál jó, a Házszám és a Valahol.

A többek között Junior Artisjus szakmai díjjal kitüntetett zenekar máig töretlenül népszerű, a legnagyobb hazai fesztiválok és klubok visszatérő fellépői.

Négy nagylemezük és egy koncertalbumuk közül a ‘Hol marad az én történetem’, az ’Egyszer volt’ és a ’III’ is aranylemez lett - utóbbi 2019-ben Fonogram díjat is kapott. A számos díjjal kitüntetett csapat a siker ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz.

A zenekar a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektet az értékközvetítésre és a megújulásra, ill. többek között arra, hogy koncertjeik sokszínűek legyenek, így a közönségük időről időre a zenei élményen túl különleges emlékekkel térhet haza. Olyan rendhagyó helyszíneken is felléptek már, mint az Aggteleki cseppkőbarlang, a Kőröshegyi ill. Pannonhalmi levendulás, a Fertőrákosi Kőfejtő, a Szántód-tihanyi komp és a Szigligeti vár. Telt házas koncerteket adtak a Müpa hangversenytermében, a Kobuci kertben, valamint a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is. 2019-ben szimfonikus turnéjukkal járták az ország nívós hangversenytermeit. A 2021-ben megjelent Hol marad az én történetem c. album szintén aranylemez lett. 

2023 őszén a zenekar egy izgalmas összművészeti produkcióval örvendeztette meg közönségét: a Müpa Nemzeti Hangversenytermében debütált Fénytörés c., a Szegedi Kortárs Balettel közös előadása, melyet 8 vidéki nagyvárosban is láthatott a közönség. 

Margaret Island

Lábas Viki - ének

Füstös Bálint - gitár

Törőcsik Kristóf - basszusgitár

Verók Tamás - gitár

Bejan Norbert - billentyűk

Kaszás Péter - dob

Sárkány Bertalan - ütőhangszerek

Zene Koncert hagyomány összművészet TeszVeszprém Közösségi programok Gizella Napok 2024

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!