TELTHÁZ - Morcheeba / Chet Faker – Felező

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

A Morcheebát vélhetően nem kell senkinek bemutatni, többször jártak már Magyarországon, fesztiválok és klubok közkedvelt fellépői. Ezúttal Európa Kulturális Fővárosában, Veszprém szívében lépnek nagyszínpadra, ahol nem csak olyan mainstream sikereikkel, mint a Rome Wasn't Built in a Day és az It's Summertime, hanem a legkülönfélébb zenei stílusú, határokon átívelő számaikkal is várják a bulizókat. Chet Faker, az ausztrál énekes és dalszerző 2023-as turnéján szintén a Gyárkert vendége lesz ezen az estén. Chet, azaz Nick Murphy egyszerűen olyan zenét alkot, amitől jól érzi magát a bőrében, és ugyanígy érez a közönség is.

Fotó: Photo credit: Michelle Hayward

A brit együttes már a 90-es évek óta forgatja fel a klubokat lounge, dub, trip-hop, blues és downtempo ötvözetéből kialakított zenei repertoárjukkal. Az elmúlt évtizedek során 15 albumot adtak ki, amelyekből közel 6 millió darab fogyott világszerte. A gyakran erősebb pszichedelikus dallamokból építkező, 90-es és 2000-es éveket idéző zenéknek a mai napig megvan a helyük a világ színpadjain, ezt bizonyítják a szinte mindig teltházas Morcheeba koncertek. Ahogyan a zenekar tagjai is több helyen nyilatkozzák, a folyamatos megújulás és felszínen maradás az állandó inspirációkeresésen múlik és azon, hogy már az indulásuk óta önazonosak tudtak maradni. Ez garantálja a zenéjükből áradó különleges atmoszférát, amit most Veszprémbe is elhoznak.  

Nick Murphy 2016-ban hivatalosan ugyan nyugdíjazta Chet Faker néven létrehozott zenei alteregóját, néhány évvel később újra felfedezte magában azokat az energiákat, ami sok évvel azelőtt létrehozta azt. A Chet Faker projekt lényege szerinte az, hogy a zenével kifejezhesse az érzéseit ésolyan szerzemények születhessenek, amiket jó játszani, melyek nagyon mélyről jönnek és teljesen önazonosak - éppen ezért pedig a hallgatóság számára is jó érzés hallgatni. Ahogy korábban nyilatkozta: “Ahhoz, hogy igazán boldog zenét írj, igazán meg kell ismerned a saját szomorúságodat. És ez az a munka, ami ide juttatott.” Soul, jazz, funk, könnyed, ‘feel good’ dallamok várják a veszprémi közönséget péntek este.

Kapunyitás: 18:00

Június 14. és 18. között ötnapos örömünnepre várja az érdeklődőket Veszprém és a Bakony-Balaton régió. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program júniusban félidőhöz érkezik és színes programkavalkáddal készül fel a címviselés hátralevő hat hónapjára.

Zene felező Gyárkert Kultúrpark

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!