MŰVÉSZETTERÁPIÁS önismereti WORKSHOP -VARGA ZITA

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

A Balaton festőjeként számontartott Egry József nemcsak a tájat, hanem önmagát és környezetét is ugyanazzal a vizslató tekintettel fürkészte. A víz tükrében hol kristálytisztán kirajzolódik, hol homályosan köszön vissza ábrázatunk és a körülöttünk lévő valóság. De hogy képesek vagyunk-e a mélyére látni lényünk rejtett részeinek, az már koránt sem egyértelmű.

Az Egry József 140 című kiállítás anyagában elmélyülve, a művészetterápia változatos eszköztárának segítségével tekintetünket igyekszünk önmagunkra irányítani.
Előhívjuk érzéseinket, asszociációinkat, benyomásainkat a kiállítótérben látottak alapján, majd kísérletet teszünk lelki tartalmaink akár tudatos, akár tudattalan kifejezésre.

A foglalkozáson való részvétel nem igényel előképzettséget.

A workshopot vezeti VARGA ZITA, művészetterapeuta, múzeumpedagógus, a Ludwig Múzeum munkatársa.

Varga Zita múzeumpedagógusként a befogadói attitűd elmélyítéséért dolgozik. Emellett pedig a művészterápia eszköztárára támaszkodva önismereti csoportokat vezet.

Meggyőződése ugyanis, hogy a kortárs képzőművészet segíthet annak felismerésében, mennyiféle örökséget hordozunk az identitásunkban összegubancolódva, sokszor észrevétlenül.

Maximális létszám: 12 f ő

Időtartam: 3 óra (15 perc szünettel)

Korosztály: 16 év felett

Belépőjegy: 4.000 Ft/fő

workshop laczkó dezső múzeum önismeret kortárs művészet művészetterápia LDM Varga Zita Ludwig Múzeum

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!