Nagy András: Halálos Együttérzés / Könyvbemutató

Partner produkció Utas és holdvilág Antikvárium
Partner produkció Utas és holdvilág Antikvárium

Nagy András, Halálos Együttérzés című könyvének bemutatójára invitálunk mindenkit az Utas és holdvilág Antikváriumba. Az eseményt 2020 novemberében már meghirdettük egyszer, akkor a pandémia miatt elmaradt.

Nagy András 2020-ban megjelent könyvében egy olyan témát dolgoz fel, melynek kutatását már 1992-ben megkezdte. Lássuk, mi lehet az a téma, amelynek felderítéséhez az író egyenesen a CIA-t és az FBI-t kereste meg…

A jelenleg a Pannon Egyetem kőszegi kampuszán nemzetközi tanulmányokat, veszprémi kampuszán színházi tárgyakat tanító Nagy Andrást már évtizedek óta foglalkoztatja az 1956-tól, a forradalom kiindulópontjától 1963-ig, az amnesztia meghirdetéséig tartó időszak. Hogy milyen értelemben, arról a következőket mondja:

„Egy korábbi, 2005-ös könyvemben már a mostani mű témájának részterületét feldolgoztam. Abban egy dán diplomatáról van szó, Bang-Jensenről, aki a jelenlegi könyvben mellékszereplő. 2005-ben még kevés információ volt a birtokomban, de később, ahogy az ’56-os forradalom hatvanadik évfordulója közeledett, már nem csak én láttam fantáziát a témában, ami tulajdonképpen az ENSZ szerepe 1956 és 1963 között: vagyis, mit tudott kezdeni a szervezet a magyar üggyel.” 

- Nagy András

Moderátor: Sebő József

Szervező: Komjáthy Kör

Irodalom Közösségépítés Nyitottság

Jegy info

Jegyvásárlási infó: Szabadon látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!