Nyolcszemközt Mendelssohnnal -Az Auer Trió Mendelssohn-estje

VEB2023 szervezés Magyar Zene Háza
VEB2023 szervezés Magyar Zene Háza

Az Auer Trió Mendelssohn-estjét még különlegesebbé teszi Hegedűs D. Géza közreműködése, aki a felhangzó művek, Mendelssohn két zongorástriójának tételei között Mendelssohn saját családtagjainak szánt, a koncertjeiről, utazásairól, vagy éppen a gyerekeiről szóló szellemes, derűs beszámolóit eleveníti meg.

Az esten elsőként a Mendelssohn életének egyik különösen boldog és kiegyensúlyozott időszakában született d-moll trióját játsszák, szünet után a nővérének ajánlott második zongorás trió hangzik el, melynek komponálása idején a zeneszerző kivonta magát a zenei életből, visszavonultan élt családjával.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Auer Trió a 2016. évi veszprémi Auer Fesztivál alkalmával egy inspiráló élményt nyújtó, közös koncert után alakult. A hazai koncertpódiumok, valamint több hazai fesztivál visszatérő vendégei, de Rómában, Stockholmban és Varsóban is adtak már önálló estet. Nemrégiben jelent meg három CD felvételük is Haydn, Beethoven, Mendelssohn, Schubert, Csajkovszkij és Liszt trióival, több koncertjüket a Bartók Rádió is közvetítette. A trió tagjai: Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész és Varga István gordonkaművész.

Közreműködik: Hegedűs D. Géza, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes és Kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja

Az Auer Trió tagjai:

Fülei Balázs Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész

Kováts Péter Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész

Varga István gordonkaművész

F. Mendelssohn: d-moll trió, Op. 49

– szünet –

F. Mendelssohn: c-moll trió, Op. 66

A Magyar Zene Háza „Város a Házban” sorozatának ősszel Veszprém a vendége. E programsorozaton keresztül szeretnénk bemutatni a város sokszínű és intenzív zenei életét, zenei hagyományait, és egyúttal ízelítőt nyújtani a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program hangulatából.

Zene Városkapu Auer Trió Város a Házban Veszprém a Házban Zene/Város

Jegy info

Jegyvásárlási infó: Jegyvásárlás ellenében látogatható

Jegylink: https://magyarzenehaza.com/esemeny/nyolcszemkozt-mendelssohnnal-az-auer-trio-es-hegedus-d-geza-kozos-estje

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 47 nap 17 óra 43 perc 00 másodperc
van hátra a megnyitóig!