Palya Bea workshop - 2023.12.14

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

90 perces workshop, élőben, Palya Beával 

Amikor valami éppen megszületik, vagy valaki épp újjászületik, az egy nagyon törékeny hely, lenni, lebegni két világ közt, még ott, de már félig itt. Áldott sebezhetőség, illékony puhaság. A karácsonyi időszak mindig ilyen nekem: a gyertyafényben valami és valaki születőben, lemez, gyerek, új önmagam. És tudom - hisz beszélgetünk - hogy sokan ti is így vagytok ezzel. Azt is mesélitek, hogy a családozás szent öröme alatt-fölött néha a magány is beoson az ablakon. Bárhogy is van, egy biztos: nagyon kell ebben az időszakban a szeretés, a valahová tartozás melege, tán még jobban, mint az év többi hónapjában. 

Egybeénekeljük hát magunkat ezen a workshopon, hogy a rövid nappalok ne szegjék a kedvünket, a hosszú éjszakák és fáradt hajnalok ne viseljék meg a lelkünket. Szebbnél szebb adventi és karácsonyi dalokkal és mindenféle énekekkel leheljük az teret tele, és az akolmelegben erőt gyűjtünk együtt, hogy kitartson tél végéig. 

E workshopon tehát a missziód, hogy hozzáférj fizikai szinten a saját törékeny részedhez, és abból fizikai hangot adj, énekelj. Így ha létre akarsz hozni valamit, egy megvalósult ötletet, valamit, vagy akár valakit, akkor ezentúl már tudod, hogy a hangadással utat törhetsz a teremtés különféle formáinak. 

Tematika 

Bevezetés, megérkezés a közös terébe, energizáló test-szekvencia 

A hangadó szervek bemelegítése, egymásra épülő skálák. 

Az éneklést segítő nyitó-lazító vizualizációs gyakorlatok, Ló-Alma-Méz, Rágó, Hangbuborék 

Mi születik bennem? A határtalanságból a határoltságba. 

Dalok tanulása 

Egyéni folyamatok, énekes kócsing és szomszéd-kócsing 

Énekes záró-rítus

Veszprém Zene hangjáték Zene/Város palya bea

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!