Pannon StoryFest - Nemzetközi Történetmondó Feszt - Felező

VEB2023 partner produkció Veszprém belváros
VEB2023 partner produkció Veszprém belváros

A Csűrdöngölő Kulturális Egyesület a királynék városában, Veszprémben szervezi meg a Federation for European Storytelling (FEST) éves konferenciáját, így csatlakozva az Európa Kulturális Fővárosa-rendezvénysorozathoz. A konferencia programjai A fonótól a trendi kávéházig tematika köré épülnek majd, és a Pannon StoryFest, vagyis a Nemzetközi Történetmondó Fesztivál eseményeivel egészülnek ki.

A Konferencia szakmai vonatkozású programján részt vevő magyar és külföldi történetmondók egy csoportja a Fesztiválon mutatkozik be saját népének magyar és angol nyelvű meséivel, mitikus történeteivel, szórakoztató előadásaival. 

A többnyelvű program célja az is, hogy a szervezők buzdítsák a fiatal tanulókat, diákokat, felnőtteket az idegen nyelvek elsajátítására, eltérő kultúrák megismerésére.

Különleges eseményekként jelennek meg a fesztivál programjában a Veszprém városának történelméhez kapcsolódó legendák, mitikus történetek, népmesék megelevenítései "mesetúrák" formájában a település utcáin és népszerű szórakozóhelyeken is.

A több napon át tartó eseményen a Csűrdöngölő Kulturális egyesület számos nagyszabású programelem szervezését vállalta: mesemondással, kézműves hagyományőrző programokkal várják az eseményre érkezőket.

A program a VEB2023 EKF, a FEST (Federationfor European Storytelling) nemzetközi szervezet, a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület és további mesemondó civil szervezetek közös programja.

Június 14. és 18. között ötnapos örömünnepre várja az érdeklődőket Veszprém és a Bakony-Balaton régió. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program júniusban félidőhöz érkezik és színes programkavalkáddal készül fel a címviselés hátralevő hat hónapjára.

Részletek

pannon felező storyfest

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!