Papírkutya koncert - Sofia Labropolou (GR)

VEB2023 pályázati együttműködés Papírkutya
VEB2023 pályázati együttműködés Papírkutya

Sofia Labropoulou kanunvirtuóz egy estére sajátos hangzású mediterrán zenével tölti meg a Papírkutya Kultúrbisztrót!

A görög kanun játékos és zeneszerző a görög és mediterrán népzene, a klasszikus oszmán, a nyugati középkori, a kísérleti és a kortárs zene világát ötvözi. Szólistaként együttműködik neves zeneszerzőkkel, zenészekkel és zenekarokkal a világ minden tájáról, zenét komponál és világszerte kanun és görög népzenei mesterkurzusokat tart.

Három estén keresztül balkáni és mediterrán hangulat járja át a Papírkutyát! SofiaLabropolou augusztus 15-i fellépése után másnap csatlakozik hozzá a BudaPesme formáció (Varga Veronika énekes- nagybőgős és Réti Benedek tangóharmonikás), akik a balkáni kultúra szerelmesei. Csütörtökön pedig ismét a BudaPesme zenél meghívottjaik, Kisgyörgy Ilka (ének) és Ion Curteanu (cimbalom) kíséretében, akik a román és moldáv zenén alapuló Taraf de Akácfa zenekar tagjai.

Ha pedig igazán elkapott a hangulat, akkor a szeptember 7-9. között zajló Balkan:MOST-ot se hagyd ki, ahol a zenén keresztül felfedezheted az ezerarcú Balkánt egy szabadtéri ingyenes fesztiválon, Veszprém festői helyszínein.

Zene Papírkutya Koncert Zene/Város balkan:most

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!