Régiós Show: Fonyód - Föld-Víz-Levegő - 1. nap

VEB2023 pályázati együttműködés Fonyód, Vigadó tér
VEB2023 pályázati együttműködés Fonyód, Vigadó tér

Tapolca, Keszthely, Siófok, Várpalota, Zirc, Fonyód, Balatonfüred – régiónk kulturális központjai más és más egyéniséggel, komoly múltra visszatekintő kulturális arculattal. A Régiós Show keretében megmutatják, mi mindent nyújtanak Neked.

VÍZ nap

A VÍZ, a FÖLD, a LEVEGŐ mindannyiunk életében központi jelentőségű elem, mégis sokszor elfeledkezünk a fontosságukról, a megőrzésük fontosságáról. Rendezvényeink évről évre egyre több embert vonzanak ebbe a régióba és városunkba, ezért úgy gondoltuk ezen események kiváló alkalomként szolgálhatnak arra is, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre és a fenntartható élet fontosságára. Elsősorban a Balaton vízminőségének megóvására, nagy tavunk népszerűsítésére, a minket körülvevő természeti kincseink: a fonyódi dombok, sétányok, erdős területek tisztaságának megőrzésére helyeztük a hangsúlyt. Valamint, mivel városunk múltjában kiemelt szerepet játszott a levegő meghódítása - hiszen Lányi Antal első magyar pilótaként repülte át a Balatont Fonyód és Badacsony között-, természetesen erről a létfontosságú elemről sem feledkezhettünk meg.

Ezen programsorozatunk első állomása a Víz jegyében tartandó koncert és a hozzá kapcsolódó programok 2023. 07.01-én.

Ezen a napon a VÍZ kerül középpontba, egyrészt a vízpart, a Balaton közelsége miatt is, másrészt szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos, hogy megőrizzük a Balaton tisztaságát és a felnövekvő generációnak is irányt mutassunk, miként tudnak jobban vigyázni rá. Nemzeti kincsünk védelme közös és fontos feladatunk. A gyerekekre gondolva interaktív vizes játszótérrel készülünk és vízzel kapcsolatos rajzversenyt is rendezünk. Mindemellett vízmintavételt és elemzést is a programba illesztünk, valamint szóba kerülnek érdekességek a Balaton vizével kapcsolatosan. A programok és a koncert ingyenesen látogatható.

16:00 - 20:00  - Interaktív vizes játszótér

                        - vízzel kapcsolatos rajzverseny 

                        - Vízmintavétel és elemzés

                        - Vízi ki-mit tud

            21:00   - Rúzsa Magdi élő koncert

Zene Ünnep Helytörténet képzőművészet közösségi borkultúra ifjúság gasztronómia

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!