Régiós Show: Fonyód - Föld-Víz-Levegő - 2. nap

VEB2023 pályázati együttműködés Fonyód, Városi sportcsarnok
VEB2023 pályázati együttműködés Fonyód, Városi sportcsarnok

Tapolca, Keszthely, Siófok, Várpalota, Zirc, Fonyód, Balatonfüred – régiónk kulturális központjai más és más egyéniséggel, komoly múltra visszatekintő kulturális arculattal. A Régiós Show keretében megmutatják, mi mindent nyújtanak Neked.

FÖLD nap

A VÍZ, a FÖLD, a LEVEGŐ mindannyiunk életében központi jelentőségű elem, mégis sokszor elfeledkezünk a fontosságukról, a megőrzésük fontosságáról. Rendezvényeink évről évre egyre több embert vonzanak ebbe a régióba és városunkba, ezért úgy gondoltuk ezen események kiváló alkalomként szolgálhatnak arra is, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre és a fenntartható élet fontosságára. Ez a hármas kötődés igen fontos Fonyód életében: A VÍZ talán a legmeghatározóbb, hiszen a Balaton jelenti az igazi nyári vonzerőt. A FÖLD jelképezi a két fonyódi dombot, a Várhegyet és a Sipos hegyet, az őket borító erdőt, amely dísze a mai Fonyódnak is…. ahol még mindig nagyon jó és egészséges a LEVEGŐ, ami már 100 éve is nagy vonzerőt jelentett az ide nyaralót építőknek. 

Ezen programsorozatunk második állomása a Föld jegyében tartandó kétnapos rendezvényünk: koncertek és a kapcsolódó programok 2023. 07. 21-22.-én.

Kiemelten fontos a fonyódi dombok, sétányok, erdős területek tisztán tartása, ezért közösségi önkéntes szemétszedést hirdetünk. Helytörténeti séta vezet körbe majd a megtisztított sétányokon. Az érdeklődők megismerhetik településünk és a híres bélatelepi villasor múltját szakavatott helytörténész segítségével. A korábban nagysikerű madármegfigyelés, madárgyűrűzés is várja majd az idelátogatókat. A régi Balatont, az elmúlt évtizedek hangulatát egy igen különleges plakátkiállítás és hozzá kapcsolódó közönségtalálkozó eleveníti meg a nosztalgiázó és a mai korosztálynak együttesen. A hétköznapi és a könnyűzenei életet történészi előadások teszik majd emberközelivé. A hangulatot veteránautó kiállítás fokozza majd. A programok és a koncert ingyenes.

Július 21. péntek

10:00 – 16:00 - Plakátkiállítás

                        - Történészi előadások

                        - Közösségi, önkéntes szemétszedés (Fonyódi dombok, sétányok, erdős területek)

            21:00   - Neoton sztárjai koncert

            22:30   - Dj. Náksi 

Július 22. szombat

10:00 – 16:00 - Veteránautó kiállítás

                        - Helytörténeti séta a megtisztított sétányon

                        - Madárgyűrűzés (Múzeum melletti erdő)

            21:00   - Tóth Gabi koncert

            22:30   - Dj. Dominik

Zene Ünnep Helytörténet képzőművészet borkultúra ifjúság gasztronómia Közösség

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!