Régiós Show: Fonyód - Föld-Víz-Levegő - 3. nap

VEB2023 pályázati együttműködés Fonyód, Vigadó tér
VEB2023 pályázati együttműködés Fonyód, Vigadó tér

Tapolca, Keszthely, Siófok, Várpalota, Zirc, Fonyód, Balatonfüred – régiónk kulturális központjai más és más egyéniséggel, komoly múltra visszatekintő kulturális arculattal. A Régiós Show keretében megmutatják, mi mindent nyújtanak Neked.

LEVEGŐ nap

A VÍZ, a FÖLD, a LEVEGŐ mindannyiunk életében központi jelentőségű elem, mégis sokszor elfeledkezünk a fontosságukról, a megőrzésük fontosságáról. Rendezvényeink évről évre egyre több embert vonzanak ebbe a régióba és városunkba, ezért úgy gondoltuk ezen események kiváló alkalomként szolgálhatnak arra is, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre és a fenntartható élet fontosságára. Ez a hármas kötődés igen fontos Fonyód életében: A VÍZ talán a legmeghatározóbb, hiszen a Balaton jelenti az igazi nyári vonzerőt. A FÖLD jelképezi a két fonyódi dombot, a Várhegyet és a Sipos hegyet, az őket borító erdőt, amely dísze a mai Fonyódnak is…. ahol még mindig nagyon jó és egészséges a LEVEGŐ, ami már 100 éve is nagy vonzerőt jelentett az ide nyaralót építőknek. 

Ezen programsorozatunk harmadik, egyben utolsó állomása a Levegő jegyében tartandó kétnapos rendezvényünk: koncertek és a kapcsolódó programok 2023. 08.26.-án.

Az eseményen látványos műrepülő bemutatók idézik meg az 1910-es évek elejét, amikor Lányi Antal elsőként repülte át a történelem folyamán a Balatont: 1911. augusztus 28-án Badacsonyból indult, és a fonyódi kikötő mellett landolt az a repülő, amelyből elsőként lehetett felülről látni a magyar Tengert. Ennek a varázslatos hangulatnak a megidézésében segítenek majd Vári Gyula repülő világbajnok és a Magyar Műrepülő Egyesület tagjai. A program részeként sor kerül ejtőernyős-ugrásra a Balatonba, hidroplán bemutatóra és repülési lehetőség is lesz ezen a napon. Továbbá Lányi Antalról történő megemlékezés, koszorúzás a kikötőben lévő emlékműnél. Mindezt huszártábor, huszártoborzás és a levegő témakörét felölelő interaktív játszóház teszi majd még emlékezetesebbé.

A programok és a koncert ingyenes.

14:00 - 19:00 - Huszártábor és huszártoborozás

14:00 - 19:00 - Tematikus Interaktív játszóház (levegő témában) 

            18:00   - Repülő show (Műrepülő bemutató, ejtőernyős ugrás, hidroplán bemutató, repülési lehetőség)

            19:00   - Koszorúzás a Lányi Antal emlékműnél

            20:30   - Marót Viki és Nova Kultúr Zenekar koncert 

Zene Ünnep Helytörténet közösség képzőművészet borkultúra ifjúság gasztronómia

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!