Régiós Show: Siófok55 – Városnap

VEB2023 pályázati együttműködés Siófok
VEB2023 pályázati együttműködés Siófok

2023 a jubileumok éve Siófokon!

Siófok55 égisze alatt egyedülálló és nagyszabású 4 napos Városnapi program keretében ünnepeljük Siófok város 55 éves jubileumát, ahol emléket állítunk a múltnak és ünnepeljük a jelent, színes kulturális és szabadidős programokkal, díjátadásokkal, civil szervezetek és testvérvárosok bevonásával, megkoronázva az estéket helyi zenekarok, a Bagossy Brothers Company és Szekeres Adrien koncertjével.  

A helytörténet és kulturális emlékezet témaköréhez illeszkedő, négy napos rendezvénnyel Siófok várossá válásának 55. évfordulóját ünnepeljük. Ennek keretében több, a városhoz kötődő alkotóművész és szervezet aktuális jubileuma is kihangsúlyozásra kerül, különböző művészeti és kulturális események kiállításmegnyitó, könyvbemutató, néptáncelőadás, 50. jubileumi koncert, stb. tolmácsolásában.

Az eseménysorozat kivételes lehetőség Siófok városának, hogy bemutassa a város minden arcát, színes kulturális és épített örökségét, összehozza a generációkat, a lakosokat és látogatókat, tisztelegjen a múlt előtt, értéket teremtsen a jövő generációinak 3 eseménydús napba sűrítve Siófok esszenciáját.

A jubileumi rendezvény számos kulturális élményt nyújt majd, fellép a hatvanéves Balaton Táncegyüttes és az ötvenéves Apáti Dixieland Band-et is köszönthetjük a színpadon, a város emblematikus épületében a Víztoronyban pedig Varga Imre szobrászművész és Siófok első diszpogára születésének 100. évfordulójára megnyílt emlékkiállítás és helytörténeti kiállítás várja az érdeklődőket. Ezenkívül, lehetőséget adunk a környező települések hagyományőrző műsorainak bemutatására a civil egyesületekkel karöltve, valamint a nemzetközi kapcsolatainknak is teret adva megjelennek a programban Siófok testvérvárosai szimbólumaikkal, köszöntő üzeneteikkel. 

A 3 nap során színes családi programokkal egészül ki a születésnapi ünnepségsorozat. A gyerekeket interaktív és szórakoztató programokkal, a fiatalokat kvízjátékkal és koncertekkel, a középkorosztályt pedig művészeti és egyházi vonatkozású programokkal kívánjuk bevonni. Város tortája, kvízest, rajzverseny, gyermektáncház, prevenciós szűrőbusz, véradás, komoly- és könnyűzenei koncertek, animációs lézershow teszik színessé a napokat. Péntek este bemutatkoznak a helyi zenekarok, szombaton a Bagossy Brothers Company ad koncertet, advent első vasárnapján Lovász Irén, valamint Szekeres Adrien lép fel a városnapi programok között. A rendezvényen kézműves és gasztronómiai vásár is működik, ami minden korosztály számára kulináris élményt nyújt. 

A részvétel ingyenes. 

Tánc Zene Gasztronómia kiállítás Ünnep Helytörténet siófok Gyermek és ifjúság Régiós Show

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!