Rendhagyó terek – Hajdu Szabolcs trilógia

VEB2023 szervezés Hangvilla Veszprém
VEB2023 szervezés Hangvilla Veszprém

HAJDU SZABOLCS rendező, filmrendező, színművész TRILÓGIÁJA - Veszprém, Hangvilla A Látókép Ensemble trilógiájának három produkcióját egy maratoni napon láthatja a veszprémi közönség, kettőt rendhagyó térben megvalósuló színházi produkcióként a Hangvilla nem-színházi tereiben, egyet pedig rendhagyó módon filmváltozatban.

Farkasékhoz az éjszaka közepén váratlanul betoppan a feleség nővére, családostul. Ernelláék egy év után Skóciából érkeztek haza, az állandóan civakodó Farkasék kénytelenek befogadni őket. A váratlan együttlét régi sérelmeket hoz felszínre, de az új helyzetben mindenki kénytelen a saját életével is szembenézni.

A Kálmán-nap arról az életszakaszról szól, amikor minden csak ismétlődés az ember életében, sok fordulat már nem várható, nincs több kockázatvállalás, őrzése van annak, ami már megvan, mert nincs idő és erő újrakezdeni.

Az Egy százalék indián az identitás, az örökölt magatartási modellek, hímsovinizmus, feminizmus és a modern kori nemi szerepek kérdéskörére fókuszál.
- 15:00 - Filmvetítés: Ernelláék Farkaséknál I Hangvilla, 3. emeleti stúdió (81 perc)
színes magyar játékfilm, 2016, rendező, forgatókönyvíró: Hajdu Szabolcs
producer: Herner Dániel, Muhi András, Ferenczy Gábor, gyártó: Filmworks Interaktív Média, FocusFox, főszereplők: Hajdu Zsigmond, Hajdu Lujza, Tankó Erika, Szabó Domokos, Török-Illyés Orsolya, Hajdu Szabolcs- 17:00 - Színházi előadás: Kálmán-nap I Hangvilla, kávézó (90 perc)
Írta és rendezte: Hajdu Szabolcs
Előadják: Pető Kata, Földeáki Nóra, Szabó Domokos, Gelányi Imre, Hajdu Szabolcs
Díszlettervező: Antal Balázs
Zene: Hevesi Nándor
Fény: Bántó Csaba
Hangtechnikus: Vereb Szabolcs
Produkciós koordinátor: Eszes Fruzsina
Produkciós partnerek: REÖK – Szeged; Páholy Lakásszínház – Debrecen; B32 – Budapest- 19:00 - Színházi előadás: Egy százalék indián I Hangvilla, Expresszó (85 perc)
Írta és rendezte: Hajdu Szabolcs
Játsszák: Tankó Erika, Jakab Juli, Pető Kata, Gelányi Imre, Hajdu Szabolcs, Szabó Domokos, Vereb Szabolcs
Fény: Bántó Csaba
Hang-, fénytechnika: Vereb Szabolcs
Zene: Vereb Szabolcs
Rendezőasszisztens: Rezek Borbála
Produkciós koordinátor: Eszes Fruzsina
Támogatók: NKA, B32 Galéria és Kultúrtér, Hold21 HPS KultSzalon
Rendhagyó Terek (Ingyenes program)
Színház kívül és bennünk„Színház az egész világ.” Shakespeare mondatát – a körülöttünk található környezeti és épített terekre vonatkozóan – a Rendhagyó terek című színházi programsorozatunk igyekszik kézzelfoghatóvá tenni. Kihozzuk a színházat az emberek közé – utcákra, tornacsarnokokba, parkokba, piacra, strandra –, és a klasszikustól eltérő helyszínekre, bányákba, hegyek tetejére, obszervatóriumba.2023-ban összesen 12 színdarab szólal meg 5 helyszínen - Veszprémben és a régióban egyaránt.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött: [email protected]

színház rendhagyó

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!