Rendhagyó terek - M-studio: Lift

VEB2023 szervezés Veszprém, Hangvilla
VEB2023 szervezés Veszprém, Hangvilla

Tudtad, hogy egy színházi darabot nem csak a négy fal között lehet megtekinteni? Mi kivisszük az előadásokat olyan rendhagyó terekre, amelyhez talán nem is gondoltad, hogy a kultúra kapcsolódhat. De még mennyire, hogy! Győződj meg magad is róla!

A lift a legkisebb olyan tér, ahol szorosan lehetünk egymás mellett anélkül, hogy kapcsolatba kerülnénk.
A lift mindig tart valahová. Mehet fölfelé, mehet lefelé, de ha egyszer csak ELAKAD, akkor bármi megtörténhet. Rendkívül fontosnak tartjuk az erdélyi kísérleti alkotóműhely veszprémi megjelenését, a kortárs táncművészet nemzetközi hírű kortárs-előadóművészének, a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál többszörös díjazottjának, Fehér Ferenc kitűnő munkáját.

M Stúdió (Sepsiszentgyörgy, RO): LIFT

boys will be boys

Előadók: Deák Zoltán, Szekrényes László, Veres Nagy Attila

Koreográfus: Fehér Ferenc

Zene: Fehér Ferenc

Fénytechnikus: Szabó Huba

Hangtechnikus: Chirițescu György

Öltöztetőnő: Both Melinda

Ügyelő: Bartók Enikő

Ferenc Fehér, budapesti táncos és koreográfus, a magyar kortárs táncművészet egyik meghatározó alakja. Produkcióinak, fellépéseinek számottevő része külföldi színpadokon jön létre, számos hazai és külföldi díjban, elismerésben részesült az évek során. Virtuozitása, a különféle táncos iskoláktól való függetlensége, akrobatikus képességei, fizikai ereje és szuggesztivitása a magyar táncművészet egyik legizgalmasabb alakjává avatják. 2013-tól visszatérő alkotó az M Studio-nál.

"Mély ösztönösséget sejtető mozgása önállító kitárulkozással párosul. Ez az intenzív jelenlét, amit nem lehet válasz nélkül hagyni. Zavartan köhécselni kell vagy megbabonázottan bámulni a folyamatosan mozgásban lévő testre." (Balkon, 2002/07,08)

"Egy dinamikus, precíz, jól olvasható előadás a Lift (...) Olyan ez, mint a leszűkült élettereink, a nagyvárosok aprócska garzonlakásainak fojtogató falai. Eszembe is jut Amai, a mongol barátom mondata: „Milyen furcsa, hogy itt ilyen közel laktok egymáshoz... Belátok a szomszéd ablakán, és látom az életét.” És valóban." (Szerda Zsófi, Hétnap.rs)

"A filmes snittelés felgyorsítja és kitágítja az időt; a mindennapi pózok statikusságából és a három alak elkülönüléséből finoman, fokozatosan vezet át a koreográfia az érintkezésbe, impulzív, olykor harcba forduló jelenetekig fokozódva. A komoly férfiúkból előbukkannak a játszó- és küzdőtéren bunyózó kisfiúk, akik véresen vicces Mortal Kombat-bemutatót tartanak a homokozóban." (refelexfest.ro)

Az eseményen való részvételhez regisztráció szükséges:

[email protected]

színház rendhagyó

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!