Salföld - Bánya | Kultháló | ESEMÉNYSOROZAT

Partner produkció
Partner produkció

A Káli-medence egyik legszebb településén, Salföldön kap lehetőséget egy új kezdeményezés, hogy Kultháló bázisként vegyen részt a VEB2023 EKF programban. A helyszín egy homokbánya már rég nem használt területe, ahová olyan kulturális eseményeket terveznek, amely a helyi művészeti élet és kreatív ipar résztvevőit vonultatja fel. A „Bánya” hosszú távon egy monumentális szabadtéri installációvá válik, hiszen a következő években szeretnék land art alkotások otthonává tenni. Ezzel, és még számos kulturális esemény ötletével nyerték el a Kultháló VEB2023 támogatását.

Művészeti kurzusok, koncertek, iparművészeti bemutatók és foglalkozások, színházi események, irodalmi estek, közösségi programok váltják egymást majd a Bánya homokjában, ahol a gyerekek és felnőttek is úgy élhetik át ezeket az élményeket, hogy közben saját, aktív tapasztalatot is szerezhetnek róluk, tehát nem csak külső szemlélőként vesznek részt a közönség soraiból. A szervezők a legtöbb programot úgy szeretnék megvalósítani, hogy a látogatók bevonásával maradandó emlékeket és hozzáadott értéket jelentsen a művészetekkel, az alkotással való találkozás. Mindez pedig egy olyan helyszínen jön létre, ahol a természet közelsége, a nyitott, jól alakítható tér ehhez elegendő szabadságot ad.

Részletes programkínálat a BÁNYA | Facebook oldalán található.

Ízelítő programjaikból:

Július 29. Táncház-sorozat kezdő eseménye a Csürrentő együttessel. A csütörtöki táncházas programokkal a szervezők szeretnék a hagyományokat közösségi programként élővé tenni, illetve olyan fellépőket megszólaltatni, akik kapcsolódási pontokat is teremtenek más műfajokkal, például a jazz világával, aminek a helyi művészeti életben kiemelt szereppel bír.  

Július 30.: Zefiroth szefárd trió koncertje - a pécselyi Vázsonyi János és zenekara; esemény leírás ITT érhető el

Július 30 – aug. 01. és aug. 20-22.: Art Design Market napközben - iparművészeti vásár és bemutató  

Augusztus 5. Táncház est: vonós táncok a Kalász Bandával, melyet a Szentantalfán élő Kaszap Attila vezet  

Augusztus 6.: “Kalandozások a Weöres-tengeren” - Simó Lakatos Barna mindszentkállai művész “irodalmi dub live actje”  

Augusztus 5, 12, 19. és 26.: A veszprémi Kabóca Bábszínház gyerekfoglalkozása animátorokkal  

Augusztus 13-14: MINE Zenei fesztivál interaktív zenei foglalkozásokkal és workshopokkal, fókuszban improvizációkkal és zenei kísérletezéssel (zenekarok: Mörk, OIEE, Solére, NovaN, Havai Gábor, Kodachrome, Metrosection, A Bence Kalandjai) Részletes esemény leírás ITT érhető el! 

Augusztus 15: Sakkverseny felnőtteknek és gyerekeknek a tapolcai Kosztolánczi Gyula sakkmesterrel 

Közösségépítés nyitottság Kultháló

Jegy info

Jegyvásárlási infó: Szabadon látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 50 nap 19 óra 53 perc 24 másodperc
van hátra a megnyitóig!