Szebényi Dániel szóló zongoraest

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

Szebényi Dániel Artisjus, Petőfi Zenei-, Fonogram- és HANOSZ Öröm a Zene-díjas billentyűs-énekes ad szóló zongoraestet a Papírkutyában.

A közel 20 évnyi utazás során (amely érintette a klasszikus zongorát-orgonát) kötött ki végül a jazz, a rock és a könnyűzene partjain. Fiatal kora ellenére már hosszú karriert tudhat maga mögött a zeneiparban. Rendszeresen turnézik bel- és külföldön egyaránt. Magyarországon rengeteg zenekar közreműködője vagy tagja volt.

Állandó vendégszereplő a Random Trip koncerteken, felvételeken. Rengeteg egyedi koncepció mentén született improvizatív koncert fontos szereplője volt, ahol egy színpadon állhatott Dés Lászlóval, Derrick Mckenzievel (Jamiroquai), Vula Malingaval, D-Tale-el vagy Eva Klampferrel (Parov Stelar) és a magyar zenei élet krémjével. Ugyanígy a Random Trip tagjaként készített dalokat Bagossy Norbert, Mező Misi, Lábas Viki, Füstös Bálint, Törőcsik Kristóf, Jónás Vera, Tóth Vera vagy Koszi Janka közreműködésével.

A Dal2023 műsorában Vigasztaló c. dalával az első négyig menetelt.

Presser Gábor oldalán három teltházas koncerten állt színpadon a Papp László Sportarénában.

Közös dala jelent meg a 20 éves Kowalsky meg a Vega zenekarral, melynek 5 évig tagja volt. Megannyi közreműködés mellett (Kowalsky meg a Vega 20 és Bikini 40 jubileumi Aréna koncertek, Dalfutár, Random Trip, Ivan & The Parazol, The Hellfreaks) Gary Willis, a legendás Tribal Tech basszusgitárosának új szólólemezének felvételezéseiben is részt vett Barcelonában. 2024-ben újra elkezdte a munkát Téglás Zolival és a 22x Grammy-díjas Howie Weinberggel egy új nemzetközi projekten. Az általa jegyzett dalok hallgatottsága 2023-ben átlépte a 120 milliót.

Dani a 2022-ben debütált godfater. zenekar tagja, amelyben társa Tátrai Tibor, Borlai Gergő, Mike Gotthard és Kéri Samu. Mike Gottharddal Blues MD néven alkotnak egy unplugged blues duot. Valamint saját projektet is indított Szebényi Dániel néven, amit hamarosan jobban is megismerhet a nagyközönség és közelebb kerülhet Dani világához.

Tagja volt a Henrik Freischlader Bandnek, mellyel Európa legnagyobb színpadain volt lehetősége bemutatkozni, és 12 országot átívelő, 40 állomásos turnén vett részt 2017-ben. Ezt a turnét a limitált, csak bakeliten megjelenő who33 kiadvány örökítette meg.

Téglás Zolival Lukács Petán keresztül 2018-ban ismerték meg egymást, és azonnal dolgozni kezdtek, melynek eredményeként az AFM német kiadó gondozásában az Ocean Hills zenekar Santa Monica lemeze az egész világon megjelent. E lemez kapcsán Dani együtt dolgozhatott a 22x Grammy díjas Howie Weinberggel (U2, Thirty Seconds to Mars, Aerosmith, Metallica, Madonna, Prince), Frank Grynerrel (Rob Zombie, A Perfect Circle), Scott Humphreyval (Mötley Crüe) és Cameron Webbel (Motörhead).

A Jazz világ meghatározó szereplőivel is rengeteg közös munkája akadt. Amellett, hogy egy színpadon állt többször is Nicolas Viccaroval, Hadrien Feraud-val vagy éppen Federico Malamannal, Gary Willis 2021-ben elhívta a saját zenekarába, a the Gary Willis groupba. 

2017-ben zenekart alapított Anton Davidyants, Borlai Gergő és Mike Gotthard társaságában Electric Shock néven.

2021-ban a Budapest Scroing részeként részt vett a Squid game című Netflix film filmzenéjének elkészítésében.

A Kowalsky meg a Vega zenekar tagja volt 2017 és 2021 között, ahol a rengeteg koncert mellett részt vett az Árnyék és Fény és az Esszencia lemezek elkészítésében mint szerző és hangszerelő/producer több dalban is.

2020-ban a Konyha zenekarral készített dalokat. Hallható többek között a Mindig Idebenn, Tegnap éjjel, Kikövet felvételek mellett a 2022-ben megjelent Konyha x Söndörgő - Hazahaza szerzeményekben.

Elindulása óta állandó közreműködője a Leander Szimfonik produkciónak, amely Köteles Leander dalait mutatja be szimfonikus formában.

Dalszerzőként, producerként illetve session zenészként részt vett Király Viktor, Dallos Bogi, Ganxsta Zolee és a Kartel, Budapest Jazz Orchestra, Ocho Macho, Studio 11, Koszi Janka, Odett, Freddie, Leander Rising, Szekeres András, Hard, Kard, Kalapács és az Akusztika, Muriel, The Hellfreaks, Attila Fiai Társulat, Veréb Tamás koncertjein és hangfelvételein.
Több mint 100 hangfelvételen hallható hangja, játéka vagy hangszerelései.

A koncert az NKA támogatásával valósul meg.

Belépőjegy a helyszínen váltható 2.000,-Ft-os áron.

Szervező: 

Papírkutya Veszprém

8200 Veszprém, Szabadság tér 9.

[email protected]

+36 20 241 0074

facebook.com

Zene Szórakozás zongarest

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!