HELYSZÍNVÁLTOZÁS - Szezon 2022

VEB2023 szervezés Terem Bár Veszprém
VEB2023 szervezés Terem Bár Veszprém

HELYSZÍNVÁLTOZÁS A BIZONYTALAN IDŐJÁRÁS MIATT! >> Vannak dolgok, amivel nem igazán tudunk mit kezdeni. Ilyen a kedvezőtlen időjárás is, ami úgy néz ki, kedden beköszönt Veszprémbe is. Mivel eső és erős szél is várható a jelenlegi előrejelzések szerint, a Szezont a TEREMben tartjuk meg. A program nem változik, mindent az eredetileg meghirdetett időpontban tartunk meg. Előre szólunk, a helyszín befogadóképessége véges és a ti biztonságotok érdekében be is tartjuk a beengedési létszámkorlátot. Előreláthatólag 6363 és az Analog Balaton koncert alatt előfordulhat, hogy a helyszín megtelik. Kérjük érkezzetek időben, hogy bejutásotok biztos legyen.

SZÍNPADI PROGRAM

15:00 – 16:00 // POKET & VINYL

A februári Vers és bakelit nyári verziója. Itt találkoznak ugyanis a POKET Balatonnal foglalkozó kötetei és a Wine&Vinyl hullámzó, hűsítő ritmusai. 

A Poket eddig két balatoni témájú kötetet adott ki. Tavaly a ’Kisded tenger’ című antológiát, ahol klasszikus alkotók műveiből válogattak, illetve az idén július 14-én megjelenő ’Fénytörésben’ című kötetet mely kortárs magyar írók balatoni szövegeiből szemezget. 

Az előadás Taba Dorotea Lucia és Berta Csongor (Kabóca Bábszínház), valamint Zsandár Tamás együttműködéséből születik. Lúcia már ismerős lehet a gyakorlott „Holtszezonozóknak”, mert ő volt a februári fesztivál arca és az 1BOR 1VERS-programunk egyik szereplője. Csongor is ismerős lehet már Veszprém és az ország színpadjairól, hiszen évek óta Bongor néven slammel és rappel. A produkció harmadik résztvevőjét Zsandár Tamást sem kell már bemutatni a régió zene- és borrajongóinak, hiszen évek óta zenél és kóstoltat saját szervezésű eseményein és 2021 december óta a Wine&Vinyl Bar&Store-ban is.

16:15 – 17:30 // Kibeszélő: Stranger Things 4. évad  

A streaming szolgáltatókat gyakran vádolják azzal, hogy elvették a nézőktől a televízió egyidejűségéből fakadó közönségteremtő erejét. A vád szerint, ha régen ment egy közérdeklődést kiváltó műsor, amit milliók néztek, másnap az egész ország arról beszélt a buszon, a liftben, a munkahelyen. Mióta streaming van, ez már nincs, hiszen bárhol és bármikor nézhetünk tartalmakat. A vád talán igaz, ezt nem vitatjuk, de most mégis mindenki a Stranger Thingsről beszél. 

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a ’Kibeszélő’ című programunk, ahol a sorozat negyedik évadát tárgyaljuk ki. A beszélgetésen ott lesz Kolozsi László filmkritikus, író, forgatókönyvíró, Komáromi Sándor a Pannon Egyetem drámatanára és a Pannon Színitanoda vezetője, nem utolsó sorban Stranger Things-fanatikus, valamint Schmidt Kiara a Veszprémi POKET-közösség vezetője, a III. Béla Gimnázium tanulója. A Kibeszélő moderátora Kéri Márk, aki már ismerős lehet a Holtszezon februári eseményéről is. 

FONTOS, hogy a beszélgetés során garantáltan spoilerezünk majd, így ha még nem láttad a sorozatot itt az idő, kezdj bele! 

MÉG FONTOSABB, hogy a Kibeszélőn a színpadon és a közönség soraiban ülők véleménye és gondolatai ugyanolyan fontosak, így te is hozzászólhatsz a beszélgetéshez. 

18:00 – 20:00 // Platon Karataev kötetbemutató & duó koncert

A Platon Karataev februári, holtszezonos koncertje a fesztivál nagy pillanatai közé tartozott, így nem is volt kérdés, hogy nyáron is szeretnénk őket viszont látni Veszprémben. A Szezonon Balla Gergely, a zenekar dalszövegírójának ’Partért kiálltó’ című könyvét egy kötetbemutató formájában ismerhetjük meg, majd duó felállásban zenei kísérettel is meghallgathatjuk a versnek is beillő dalszövegeket. 

20:30 – 21:30 // 6363 

A Holtszezon (és persze e Szezon) egyik fő küldetése, hogy bebizonyítsa, verseket már nem csak költők írhatnak, és ha valami rímel azt nem csak tankönyvekben, keményfedeles kiadványokban olvashatjuk, vagy irodalomórán, évnyitón, esetleg évzárón hallhatjuk. Verselnek már a rapperek is (ahogy mindig is tették), ritmusos basszusokra, ahogy azt kell. Így lesz velünk újkori tubadúrként 6363 (azaz Gege) szövegépítészeti kisiparos és hű bárdja Lusta Geri.

22:00 – 23:00 // Analog Balaton

Rengeteg érdekfeszítő és értékes produkció jön fel mostanában a magyar zenei színtéren, de ezek között is listavezető helyen van az Analog Balaton. Zeneiségüket nehéz szavakba önteni, hallgatni kell, hogy megértsük. A dalok elektronikából, ambientből, rockból táplálkoznak, de néha megnyílik egy picit a [email protected]áska is. Dalszövegeik a legjobb novellákkal konkurálnak, ablakot nyitnak egy olyan élethelyzetre, ahol mi hallgatók nem voltunk jelen, mégis átérezhetjük azt. 

23:15 – 0:00 // WINE & VINYL CHILL

A nyár legjobb kedd estéjének jár a levezetés is, amiről Zsandár Tomi (Wine&Vinyl) gondoskodik majd. 

KÖNYV ÉS BAKELIT BÖRZE

15 órától 20 óráig az Utas és holdvilág Antikvárium bakelit lemezeit és könyveit böngészhetitek.

Keressük a szavakat

Az esemény kísérő aktivitásaként szavakat keresünk! Olyan szavakat, amik neked tetszenek, amiket szívesen használsz, ami rád jellemző, amivel a legjobban szereted kifejezni magad. Küldj nekünk szavakat. Csak pár perc. Még email címet sem kérünk. 

Ne lepődjetek meg, ha szavaitokkal 2023 februárjában újra találkoztok a Holtszezon Irodalmi Fesztiválon! 

Mi az a Holtszezon?

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program idén februárban szervezte meg először a Holtszezon Kortárs Irodalmi Fesztivált. Célja, hogy az irodalmat közelebb hozza Veszprém, a Bakony-Balaton régió és természetesen az ország fiataljaihoz, koncerteken, beszélgetéseken színházon és workhopokon keresztül.  2023 februárjában gyertek el és nézzétek meg! 

Az esemény ingyenesen és regisztráció nélkül látogatható. 

Irodalom Koncert Holtszezon szezon

Jegy info

Jegyvásárlási infó: Szabadon látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!