Színes falu,színes ház/Jakócs Dorottya és Void• Tót/Kultháló

VEB2023 pályázati együttműködés Kisbirtok, Zánka
VEB2023 pályázati együttműködés Kisbirtok, Zánka

Egy sokszínű összkulturális művészeti projekt, melyben a street art, a kortárs képzőművészet, az improvizációs zene és a hagyományok együtt teremtenek közös és közösségi élményt.

PROGRAM:KULTHÁLÓ // Egy asztalnál #5// Kerekasztal szakértőkkel, avagy a kult-fejtegető17:00-18:00 Mit keres a street art művészet egy Káli-medencei faluban? És hogy fest egy vöröskő falon? Egyáltalán: mitől street az art és mitől lesz egy művészeti alkotás lokális, helyi, maradandó és elfogadott? És hogy alakul ki a végeredmény, mely a művész és a helyszín kollaborációja? Hova fejlődik a falukép a régióban és miben változott ez az elmúlt évtizedekben? Erről beszélgetnek meghívott vendégeink, Péntek Róbert (Ébredj Szellemi Műhely), Bojár Iván András, és a művészek.

Ez után együtt elsétálunk két izgalmas alkotáshoz - mely Jakócs Dorottya és Void keze munkáját dícséri. Az egyik a Kisbirtokon díszíti a leendő fröccskert falát, a másik egyelőre titok, ott derül majd ki:) Majd egy fröccs mellett meghallgathatjátok az improvizációra épülő pajta koncertet: zenei vezetőnk, Tóth Sabina ezúttal Cséry Zoltánt és Pákay Petrát hívta el vendégnek, hozzájuk csatlakozik egy helyiekből összeállított Balatoni Gospel Kórus. Egy biztos: egyszeri és megismételhetetlen élmény lesz!

Jakócs Dorottya, a graffitisből lett grafikus-festőművész, akinek képei frivolek, ellentmondásosak és gyakran szürreálisak. Korábban az Umbrella kreatív stúdióban mozgóképekkel és animációval foglalkozott, majd dolgozott a BP Clothing dizájnereként, készített extrém babákat és zenekaroknak albumborítókat. Jelenleg tetoválóként is tevékenykedik, az Ozora fesztiválon több fő színpad designere és gyártási vezetője, továbbá a Zuzmó probiotikus italok arculatának felelőse is.

VOID 1995-ben kezdett graffiti-ket festeni. A 2000-es évektől a street art irányzat felé mozdult tovább. 2005-ben képzőművészeti diplomát szerzett. Kiállításai voltak Budapesten, Angliában, Svédországban és Lengyelországban. Az emberi arc ábrázolásának variációit boncolgatja. A pareidolia jelenség gyakran szerepel munkáiban.

ZÁRÓ ESEMÉNY: Színes falu, színes ház ALL STARS
#6 2023.09.23. ÖRÖMZENE impro és nagybemutató: DJ Q-Cee , Eckü, Mentha, Monostory Barnabás, Ujj Misa, Cséry Zoltán + Pákaly Petra, Gyermek kórus, Dalárda, Fekete Mátyás, Balatoni Gospel Kórus

kultháló Könnyűzene élő régió KISBIRTOK, ZÁNKA

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!