Szűcs Krisztián Akusztik Duó / Gizella Napok 2024

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Veszprém legnagyobb összművészeti fesztiválja minden év májusában ingyenes zenei, képzőművészeti, színházi, irodalmi és családi programok színes kavalkádjával tölti meg a várnegyed és a belváros utcáit.

Szűcs Krisztián a ’90-es évek óta az alternatív könnyűzenei színtér egyik emblematikus alakja, alapító tagja a Heaven Street Seven (HS7) formációnak. A zenekar frontembereként számos óriási slágert tudhat maga mögött, de dolgozott együtt a Neo együttessel és Yonderboi-jal is. Az énekes–gitáros hosszú utat járt be az alternatív klubok világától a Budapest Bár csapatáig, akikkel gyakran lép fel. 2015-ben az év könnyűzenei szövegírójának választották a Húszezer éjszakás kaland című daláért, amit kifejezetten a Budapest Bár számára írt. 

2022 tavaszán jelent meg első szólólemeze Vízválasztó címmel. A lemez hangzásában és felépítésében visszarepít egészen a HS7 kezdeteihez, a dalok a '80-as évek manchesteri könnyűzenei színterét idézik, magyar nyelvű dalszöveggel.

És ami a zenei formáknál még sokkal fontosabb az a Szűcs-szólódalokban megjelenő egyre markánsabb téma, hogy az állandó kifelé mutogatás helyett szembenézzünk önmagunkkall és azzal, hogy olyan időkben élünk, amikor egyénként és közösségként is döntenünk kell olyan égető kérdésekben, amelyeket elődeink még szőnyeg alá söpörhettek, de nekünk már nem lesz módunk erre. Az intimebb, szabadabb és interaktívabb duó felállás, amelyben Krisztián mellett Benkő Dávid zongorista, vokalista és humorista szerepel, talán a „rendes” zenekari felállásnál is hatékonyabban közvetítheti a változás energiáját, természetesen egyáltalán nem vigyázzban állva és humortalanul.

Zene Koncert hagyomány összművészet TeszVeszprém Közösségi programok Gizella Napok 2024

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!