Találkozások Zenevárosban - Maguaré & Los Orangunates

VEB2023 pályázati együttműködés Expresszó
VEB2023 pályázati együttműködés Expresszó

Magyar-kolumbiai koprodukció, felhőtlen hangulat és csípőrázás várható a Los Orangutanes és a Maguaré koncertjén az Expresszó klubban. Akik eddig nem hallgattak cumbiát, Dél-Amerika egyik legnépszerűbb műfaját, ezután a koncert után garantáltan beleszeretnek.

A retrocumbia big-band (Maguaré) és hungaro-latin bulizenekar (Los Orangutanes) közös örömzenélése kultúrtörténeti gyorstalpalónak is felfogható, ahol az afrikai hatások és Kolumbia történelme is kirajzolódnak.A Maguaré kitűnő zenészei Paola Marquez énekesnő vezetésével a cumbiára és más afro-latin ritmusokra szakosodtak, az ‘50-es ‘60-as évek big band hangzását idézik. A Los Orangutanes sokat próbált zenészegyéniségekből állt össze, a műfaj hazai népszerűsítésére. A cumbiát komolyan veszik, magukat kevésbé, pedig náluk senki sem ismeri jobban a sokszínű tánczene árnyalatait, legalábbis itthon. Teltházas koncertjeik bizonyítják: érzik, értik és át is adják az afro-latin zenét.

A Találkozások soron következő koncertje élő példája a kultúrák közötti párbeszédnek, egy műfaj zenei nyelvén keresztül. A magyar és kolumbiai gyökerű együttes játéka, a zenét összekötő beszélgetés mélyíti a zenei élményt, valódi felfedezőútra invitál.

A Találkozások Zenevárosban program egyszeri zenei együttállások sorozata, ami a zene egyetemessége előtt tiszteleg. A koncertsorozat a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás szervezésében, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg.

Zene Zene/Város Találkozások Zenevárosban

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!