Táncoló festmények 1. - A. Tóth Sándor

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

A bábszínház szintetizáló műfaj az előadó- és alkotóművészetek határán, lehetőséget ad tehát a különféle művészeti ágak, nézőpontok és gondolkodásmódok találkozására.Ebben a szellemben indítja útjára a Kabóca Bábszínház 2024-ben Táncoló festmények című sorozatát, melynek első állomásában A. Tóth Sándor művészetét dolgozzák fel az alkotók.

A. Tóth Sándor éppen 120 éve, 1904-ben született Rimaszombatban. Rajztanár, festőművész, bábművész. Művészi stílusa leginkább a kubizmus jegyeit mutatja. 1922 és 1928 között a Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt, majd három évet külföldön, Londonban, Párizsban, Berlinben töltött, portrérajzolásból tartotta fenn magát. Párizsi tanulmányútján ismerkedett meg Blattner Gézával, az ő hatására kezdett érdeklődni a bábszínház iránt, Blattner avantgárd színházának, az Arc-en-Cielnek is tagja lett. Legkülönbözőbb technikákkal mozgatott, faragott, kubista bábjai ma is szakgyűjtemények értékes kincsei. Később a bábművészet elméleti kérdéseivel is foglalkozott.

A Kabóca Bábszínház bemutatójában A. Tóth Sándor festményeinek szereplői kelnek életre, megidézve a művész életének főbb állomásait, mégis szabad asszociációs formában, ihletet merítve irodalomból, bábszínházból, zenéből, videoművészetből, mozgásszínházból egyaránt.

JEGYINFÓ

A Múzéj kombinált jegyek 7 intézmény valamennyi programjára érvényesek.

Kombinált teljes árú jegy: 3000 Ft,

kedvezményes jegy 6-18 éves kor között: 1500 Ft.

Veszprém Kártyával 20% kedvezmény a teljes árú jegyből.

A kombinált jeggyel rendelkezők a jegyek sorszámával - azokat kuponkódként használva - tudnak helyjegyet foglalni az egyes létszámkorlátos eseményekre.

színház múzeumok éjszakája ifjúsági előadás Tóth Sándor Táncoló festmények muzéj2024

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!