Velence 1507 – Nagy Csaba lantművész

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

1507. Velence. Fontos év és fontos hely a hangszeres zene történetében: Ottaviano Petrucci ebben az évben adja ki Francesco Spinacino lanttabulatúrás könyvét.

Ez a könyv az első olyan nyomtatvány, amely szólóhangszerre írt műveket tartalmaz. Spinacino műveivel kezdődik a lantzene aranykora, amely aztán az egész XVI. század zenei világát beragyogja. 

Nagy Csaba zenei tanulmányait Szentendrén kezdte. A Debereceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után a Pozsonyi Zeneművészeti Egyetemen diplomázott. Lantművészként rendszeresen ad szóló és kamarazenei koncerteket mind Magyarországon, mind külföldön. Szólistaként repertoárjában rendkívül ritkán hallható, mára csaknem feledésbe merült reneszánsz és barokk művek szerepelnek, melyeket korhű lantokon (reneszánsz és barokk lant, vihuela, teorba) ad elő. A középkori és reneszánsz zenét játszó Recercare Régizenei Műhely és a Veszprémi Régizenei Napok alapítója, 2017-ig művészeti vezetője. 2019-ig A Veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola gitártanára, jelenleg a Csermák Antal Zeneiskolában tanít klasszikus gitárt és kamarazenét.

Jegyár: 1000 Ft

Műsor

Recercare 16.

Adieu mes amours de Josquin

Recercare 4.

Recercare 13.

Recercare 14.

Recercare 12.

 Marco dall’Aquila: Recercare (33.)

Recercare 10.

Recercare 8.

----

Joan Ambrosio Dalza: Tastar de corde

Recercare 15.

Haray tre amours de Stockhem

Benedictus de Isaach

Vincenzo Capirola: LaVilanela

Recercare 26.

Malor me bat de Ockeghem

Francesco da Milano: Fantasia (N33)

----

Franciscus Bossinensis: recercar primo

Recercare 9.

Recercare de tutti li Toni

Bassadanz [La Spagna]

A Fructus Labiorum Komolyzenei Fesztivál során vásárolt belépőjegyekből származó bevételnek megfelelő összeget a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménnyel együttműködésben teljes egészében arra fordítjuk, hogy a veszprémi és környékbeli hátrányos helyzetű/rászoruló családok ingyen belépőkhöz jussanak a Téli Gyárkert jég-és hófánk pályájára.  

A belépőjegyek mellett lehetőség lesz adományjegyek vásárlására is – online elővételben és a helyszínen egyaránt.

Zene Koncert klasszikus Ünnepi ragyogás Fructus Labiorum

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!