Veszprém énekel

VEB2023 szervezés Magyar Zene Háza
VEB2023 szervezés Magyar Zene Háza

Veszprém a kórusmuzsika és a kórusfesztiválok városa. Sok évtizede rendszeresen megzendülnek a történelmi város terein, termeiben, templomaiban a vokális zeneirodalom remekművei. Europa Cantat, Vivace, Romantikus és Tavaszi Ének fesztiválok, Magyar Kórusok Találkozóinak hosszú sora jelzi a város dalosainak és karnagyainak elhivatottságát. Ezen a délutánon három emblematikus együttes - Veszprém Város Vegyeskara, Gizella Nőikar, Opus Énekegyüttes - hívja egybe az éneklő generációkat egymásnak- és együtt dalolásra, a közönséget is bevonva az éneklés örömébe.

A két helyszínen felváltva hallgathatja őket a közönség, majd a műsor végén közösen adnak elő városuknak Veszprémnek és kórusainak dedikált műveket.

Az 1956-ban Zámbó István által alapított Veszprém Város Vegyeskara hazánk legpatinásabb, de mindig megújulni képes együttesei közé tartozik. Repertoárján az a cappella kórusmuzsika mellett oratóriumok is szerepelnek. Teljes vertikumú kóruscsaládot, így ifjúsági és senior kórust is működtetnek. Karnagy: Erdélyi Ágnes

A Gizella Nőikar éppen 20 esztendeje vesz részt a veszprémi művészeti életben, aktív résztvevői és alakítói a város és környéke zenei eseményeinek. Magas színvonalú előadásaikon a nőikari repertoár minden korszakot felölelő szépségeit mutatják be. Hangversenyeznek határokon belül és szerte Európában. 

Karnagy: Borbásné Gazdag Gabriella 

Az Opus Énekegyüttes 2013-ban alakult, 13 énekesből álló kamaraegyüttes. Repertoárja kiterjed az egyházi és világi kórusirodalomra, az ehhez kapcsolódó kamarazenére, a reneszánsz madrigáloktól és motettáktól kezdve a XX. századi és modern művekig. Karnagy: Kővári Péter

A Magyar Zene Háza "Város a Házban" sorozatának ősszel Veszprém a vendége. E programsorozaton keresztül szeretnénk bemutatni a város sokszínű és intenzív zenei életét, zenei hagyományait, és egyúttal ízelítőt nyújtani a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program hangulatából.

Zene Városkapu Város a Házban Veszprém a Házban Zene/Város

Jegy info

Jegyvásárlási infó: Szabadon látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 47 nap 17 óra 20 perc 39 másodperc
van hátra a megnyitóig!