VeszprémFest - 2022

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

2022-ben immár 18 éves múltra tekint vissza a VeszprémFest. A 2004-ben indult prémium zenei fesztivál missziója a kezdetektől változatlan: legyen a VeszprémFest vidéki végvára a világszínvonalú zenei produkcióknak, otthona – mégha csak egy-két napra is - azoknak a sztároknak, akik otthonosan mozognak Európa és a világ koncerthelyszínein.

Diana Krall, Ana Moura, Zaz, Jamie Cullum, The Gipsy Kings és James Blunt miatt külön-külön is megérné Veszprémbe látogatni (a világ bármely pontjáról), de így hogy pár nap leforgása alatt egy azon színpadon lépnek fel, nem is kérdés, hogy el kell indulni 2023 Európa Kulturális Fővárosába. Ha ez még mindig nem elég indok egy veszprémi hosszúhétvégéhez, a szervezők Jamie Winchestert is meghívták a Jezsuita templomkertbe, ahol eddigi munkásságát dolgozza fel három este alatt több zenei formációban. 

Fotó: Melczer Zsolt

A VeszprémFest nem kötelezi el magát egyetlen zenei műfaj mellett sem, hanem a legmagasabb nemzetközi színvonalat és minőséget megcélozva az opera, a jazz, a klasszikus-, a pop- és a világzene területéről hozza Veszprémbe évről évre a műfajok legjobbjait, és vonzza mindezzel a városba ezen műfajok rajongóit a környékről, a régióból, az egész országból, sőt, a környező országokból is.

Ízelítőül néhány név az elmúlt évek prémium kategóriás fellépőiből: Caro Emerald, a UB40, Ziggy Marley, Joss Stone, Aloe Blacc, Lisa Stansfield, Gregory Porter, Jamie Cullum, Emeli Sandé, Roger Hodgson, Kool & the Gang, Katie Melua, Vaya Con Dios, Diana Krall, José Cura, Nigel Kennedy, Al Di Meola, Paco de Lucia, Kocsis Zoltán, Richard Bona, Herbie Hancock, Chick Corea, Joe Zawinul, Jan Garbarek, Rost Andrea, Miklósa Erika, Ramon Vargas, The Gypsy Kings, Candy Dulfer, Gilberto Gil, George Benson, Buena Vista Social Club Omara Portuondóval, Craig David. 2022-ben pedig olyan sztárok lépnek a VeszprémFest színpadára, mint Diana Krall, Jamie Cullum, Ana Moura, a Nicolas Reyes vezette The Gipsy Kings, ZAZ és James Blunt.

A VeszprémFest három helyszínen várja látogatóit: a História Kertben felállított színpad mellett egyes koncertek a VeszprémArénában kerülnek megrendezésre, amely egyben állandó esőhelyszíne is a fesztiválnak. Ezek mellett különleges zenei produkciókat láthat a közönség a Jezsuita Templomkertben is. 

A fesztivál ingyenes kísérőrendezvénye a Rozé, Rizling És Jazz Napok, amely tradicionálisnak mondható helyszínén, az Óváros téren kerül megrendezésre. A 2011-ben indult gasztro-kulturális rendezvény a „10 nap, 30 borász, 30 koncert” szlogen jegyében fogadja a látogatókat.

 

Veszprém VeszprémFest Zene

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!