Veszprémi Petőfi Színház - Csárdáskirálynő MÁZSképp 06. 20.

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ a Veszprémi Petőfi Színházban, melyben színpadra lép az előadás rendezője is, Mészáros Árpád Zsolt csak ezen az estén, a VII. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválon!

VII. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál

Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét méltán említik minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettjének.

Nagyoperett

Rendező: Mészáros Árpád Zsolt

Műsoridő: 3ó

Felmérések szerint nincs egyetlen perc, amikor a Föld valamelyik pontján – színházban, koncerten, filmen, tévében vagy rádióban – föl ne csendülne Kálmán Imre valamelyik népszerű melódiája, a Csárdáskirálynő valamelyik betétdala. Bécsi – 1915-ös – bemutatója után végigsöpört egész Európán, az I. világháború ellenére bemutatták Svédországban, Finnországban, Lengyelországban, Oroszországban, Olaszországban, majd 1916-ban Budapesten, végül eljutott a New York-i Broadway-re is. Zene nélkül is kiváló dráma lenne, melyhez jönnek még a valóban örökké népszerű melódiák, melyről a korabeli kritikusok így írtak: “Kálmán a Csárdáskirálynőben ötvözni tudta a bécsi keringőt és a magával ragadó, temperamentumos magyar zenét. A remek számok nemcsak a népszerűséget biztosítják, de igazi zenei élményt is nyújtanak”…

Az előadásban szereplő Sáfár Mónika művésznő jelmezeit Rátkai Erzsébet Jászai Mari-díjas magyar iparművész, Érdemes művész  színházi látvány-, díszlet- és jelmeztervező tervezte.

Az előadásban a nyugalom megzavarására alkalmas hang- és fényhatások vannak.
További információ

További információk: petofiszinhaz.hu/csardaskiralyno

színház Veszprémi Petőfi Színház nagyoperett csárdáskirálynő Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!