Veszprémi Petőfi Színház - Egyszer fenn... 06. 21.

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Az Egyszer fenn... című bábjáték a Ziránó Színház előadásában a VII. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválon, mely a Latinovits-Bujtor Játékszínben kerül bemutatásra

bábjáték

Rendező: Veres András

Bemutató: 2024.06.21.

Műsoridő: 45p

VII. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál

Joseph-Michel Montgolfier öccsével, Jacques-Étienne-nel együtt találta fel az első, ember irányította hőlégballont.

A kezdeti, bíztató kísérletek után, elérkezett a nagy kérdés, vajon egy élő szervezet kibírja – e az utazást a magasban?
A Montgolfier testvérek következő, 18 méter átmérőjű ballonjukat már a király jelenlétében bocsátották fel. A kosárban XVI. Lajos személyes parancsára kis ketrecben egy kacsát, egy tyúkot és egy birkát is elhelyeztek. A világ első légi utasai épségben értek vissza a földre, így az is kiderült: a repülés nem árt az élő szervezeteknek. A tyúk ugyan kicsit megviseltnek látszott, de a beható vizsgálat tisztázta: nem a magasság ártott neki, hanem az, hogy a birka rálépett. 
Ezek a tények, de hogy mi történt az utazás során a három légi utassal, azt senki sem tudja. 
A három állat különböző módon éli meg élete nagy kalandját, de mindannyian meg vannak győződve róla, hogy nevük bekerül a történelemkönyvekbe, hiszen maga a király küldte fel őket a levegőbe.

színház Veszprémi Petőfi Színház Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál Egyszer fenn... bábjáték Latinovits-Bujtor Játékszín Ziránó Színház

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!