Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál - Felező

VEB2023 partner produkció Veszprémi Petőfi Színház
VEB2023 partner produkció Veszprémi Petőfi Színház

Rátonyi Róbert életének utolsó szakaszában négy előadást is rendezett Veszprémben. A művész munkássága előtt tisztelegve immár hatodik alkalommal szervezi meg a Veszprémi Petőfi Színház a Rátonyi Róbert Operettfesztivált. A négynapos programsorozat fontos célkitűzése, hogy korosztálytól függetlenül minél többen megismerkedhessenek a hungarikumnak számító műfajjal.

A fesztivál idejére hazai és nemzetközi operettcsillagok, a Veszprémi Petőfi Színház művészei és meghívott vendégművészek változtatják az operett fellegvárává Veszprém városát! 

A Színház, hagyományaihoz hűen idén is számos izgalmas operettelőadással, zenés programokkal, vidámparki attrakciókkal, szakmai beszélgetésekkel, interaktív gyermek előadásokkal és GasztrOperett standokkal készül. 

Az esti előadások között szerepel a műfaj legismertebb klasszikusa, a Csárdáskirálynő, a szakmai beszélgetéseken találkozhat a közönség többek között Esztergályos Cecíliával és Drahota Andreával, a fesztivál zárónapján pedig egy cirkuszművészetekkel ötvözött nemzetközi operettgála várja a nézőket.

A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál fesztiváligazgatója Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész; művészeti vezetője, Keller János színművész.

Június 14. és 18. között ötnapos örömünnepre várja az érdeklődőket Veszprém és a Bakony-Balaton régió. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program júniusban félidőhöz érkezik és színes programkavalkáddal készül fel a címviselés hátralevő hat hónapjára.

Részletek

felező rátonyi róbert operettfesztivál

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!