VII. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál / 2. nap

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

Az operett az egyik legizgalmasabb stílus a zenei palettán, nem véletlen, hogy népszerűsége hosszú évtizedek óta töretlen a közönségnél. Főleg nekik, az operettrajongóknak szól a Rátonyi Róbert Operettfesztivál minden év júniusában a Veszprémi Petőfi Színház szervezésében.

17:30

Te rongyos élet

Helyszín: Színház előtti tér

Műfaj: operett

Rendező: Kovács Szilvia

New York-i Magyar Színház által az Amerikai Egyesült Államokban többször bemutatott "Gál Róbert: Te rongyos élet " című zenés színdarabját ajánlja a magyarországi közönségnek, melynek premierje 2013 októberében a New York-i Magyar Színházban, Az előadás a színház számára készült Gál Róbert: Te rongyos élet - A Szenvedély Muzsikája című könyve alapján.

Kálmán Imre élete, sorsa, muzsikája, amerikai élete elevenedik meg a könyvben. Szenvedélyesen élt és különös sors jutott neki osztályrészül, máig népszerű muzsikája nemzedékek óta töretlen sikernek örvend szerte a világon.
Az egyfelvonásos színdarabban Kálmán Imre Amerikában töltött sikeres éveinek számos érdekes momentumai elevenednek meg Pervics Mária nézőpontjából 1931-től haláláig.

Felcsendülnek Kálmán Imre méltán ismert melódiái, Mondok Yvette operaénekesnő tolmácsolásában. Zongorán közreműködik Beeri Barnabás zongoraművész. A darab rendezője, New Yorkban sikeres produkcióban tapasztatot szerző magyar-amerikai színésznő, Kovács Szilvia, akit a magyar közönség a színpadon is köszönthet.

Az előadást a New York-i Magyar Színház eddig már színre vitte New Yorkban, a philadelphiai Magyar Tanyán, Pennsylvániában valamint Magyarországon is a Siófoki Kálmán Imre Művelődési Házban a Kálmán Imre emléknapok keretében 2023-ban.

Jegyvásárlás online ezen a linken

19:00

A 100 Tagú Cigányzenekar Kamarazenekarának koncertje a Budapesti Operettszínház művészeivel

Helyszín: Nagyszínház

Műfaj: operett

A 100 Tagú Cigányzenekar a világ legnagyobb Cigányzenekara. Az általuk előadott művek hangzásvilága, hangszerelése páratlan, össze nem téveszthető.

Előadásmódunkban van valami többlet, ami abból adódik, hogy saját érzésvilágunkat, temperamentumunkat, zenei szabadságunkat, gyermekkortól tartó közös zenélés örömét is megjelenítjük az adott műben annak érdekében, hogy megteremtsük a közönség és a zenekar között a kapcsolatot, azt a különleges atmoszférát, ami a páratlan zenei élményt eredményez. A zenekar repertoárja nagyon gazdag, többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss - művek mellett természetesen felcsendülnek majd magyar nóták és tradicionális magyar cigánymuzsika is, melyeket különleges egyedi hangszerelésben 100 Tagúra jellemző hangzásvilággal tolmácsol a zenekar. A kamara verziótól a nagy szimfonikus zenekari felállásig minden formációban láthatóak vagyunk a világot jelentő deszkákon, több mint ezer koncertet adtunk Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városaiban. A 100 Tagú Cigányzenekar hivatásnak tekintik a muzsikálást, és elkötelezettek a hagyományok folytatására. A patinás zenekar maga a csoda, egy kincs. Nem véletlen,hogy a Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyertük el, és ugyanebben az évben bekerültünk a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett. De a legnagyobb büszkeségünk nem más mint az,hogy a 100 Tagú Cigányzenekar 2014. március 18-án, „A ZENEKAR VILÁGHÍRŰ MŰVÉSZI ÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ GYAKORLATA” néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezáltal JOGOSULT A HUNGARIKUM KITÜNTETŐ CÍM HASZNÁLATÁRA. A hungarikum cím jogosultsága olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye. Ezt az értéket őrzi és ápolja a zenekar nap mint nap.

Ezen az estén A 100 Tagú Cigányzenekar Kamarazenekarának Gáláján a Budapesti Operettszínház művészei OSZVALD MARIKA  Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, FISCHL MÓNIKA Liszt Ferenc-díjas színművész  és HOMONNAY ZSOLT Jászai Mari-díjas színművész lépnek színpadra.

Jegyvásárlásra online ezen a linken, illetve a Petőfi Színház Jegyirodájában van lehetőség. 

További információ: 20/772-8200 vagy [email protected].

Szervező: 

Veszprémi Petőfi Színház

8200 Veszprém, Óvári Ferenc utca 2.

[email protected]

+36 88 564 220

petofiszinhaz.hu

Fesztivál Szórakozás operett

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!