VIZUÁLIS MŰHELY S-STÚDIÓ

VEB2023 pályázati együttműködés Művészetek Háza Veszprém S-stúdió
VEB2023 pályázati együttműködés Művészetek Háza Veszprém S-stúdió

A Veszprémi Vizuális Műhely (W:I:M) működése több mint harmincéves múltra tekint vissza a Művészetek Házában. A foglalkozásokon a csoportokban tevékenykedők egyéni feladatok útján fejleszthetik kreativitásukat, tehetségüket és személyiségüket.

A foglalkozások keddenként 16:30-19:30-ig Várszegi Kata, csütörtökönként 16:00-19:00-ig Hammerli Judit vezetésével zajlanak.

Jelentkezni a [email protected] email címen lehet.

A gyakorlati foglalkozások mellett a program részét képzik a múzeumpedagógiai órák és városi kiállításokon, pályázatokon való részvétel. Nyári hónapokban alkotótábort szervezünk az igények szerint. A foglalkozások patinás környezetben, a veszprémi várban, a Művészetek Háza Veszprém által működtetett Vizuális Alkotóműhely műtermeiben zajlanak.

A vizuális műhely tevékenységére a komplexitás jellemző. A képzőművészeti alkotótevékenységet, a vizuális alakítást széles skálán és nyitottan értelmezzük, gyakoroljuk. Fiatal hallgatóink nyolcvan százaléka szakirányú középfokú, ill. felsőfokú intézményekben folytatja tanulmányait. A vizuális műhelyen belül működik a „Stúdió csoport”, amelynek tagjai olyan fiatalok, akik jelenleg felsőfokú művészeti tanulmányokat folytatnak, vagy már befejezték azt. A Veszprémi Vizuális Műhely tagjai minden évben kiállításon mutatkoznak be.

A pedagógiai program figyelembe veszi a fiatalok sokrétű érdeklődését. A hagyományos műfajoktól a kollázs-, montázs-, objektkészítés, fotó- és  képregénykészítés is szerepel a műhelygyakorlatokban.

képzőművészet műhely edukáció tükörkép

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!