Vöröstói Játékfesztivál

VEB2023 pályázati együttműködés Játékfesztivál
VEB2023 pályázati együttműködés Játékfesztivál

Akarsz-e játszani idén is? Háromnapos játékfesztivál a Pünkösdi hétvégén Barnagon és Vöröstón! Játszani, a játék örömében feloldódni mindenki szeret. A játék közösségteremtő ereje, a játék okozta öröm felszabadító érzése teszi az együtt töltött időt értékessé és emlékezetessé.

A tavalyi közös játék után május 27-e és 29-e között idén is összegyűlünk, hogy Vöröstó, Barnag és idén már Tótvázsony vendégszerető lakóinak álomszép kertjeiben és pajtáiban önfeledten mókázzunk, vigadjunk, versengjünk, alkossunk, mulassunk – és persze játsszunk.

Hogy hogyan? Mindenhogyan! Árnyas, kedves kertek alatt halkan puffanó petanque-kal, repülő babzsákkal, surranó csúzlival. Falusi triatlonon ódon bringák csilingelésével, talicskacsikorgással, szalmazizegéssel. Kézműves asztaloknál apró kezek matatásával, játékasztaloknál kockák pergésével, bábuk kopogó lépteivel. Színpadokon furulyával, énekszóval, megelevenedő bábokkal és eleven emberekkel.

A Játékfesztivál ötlete a vöröstói családok hagyományaihoz nyúlik vissza, akik a jó idő beköszöntével rendszeresen összegyűltek, hogy az egymást érő kertekben, hűvös pincékben és békés nyaralókban együtt hódoljanak kedvenc játékaiknak. A szervezők érezték, hogy valami igazán különlegessel van dolguk, így született meg 2022-ben a Játékfesztivál, Tóth Benedek programigazgató kezdeményezésével. És így született meg egy újabb hagyomány.

A Játékfesztivált a helyi lakók kezdeményezésére a Hangvető szervezi a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.

Gyere, és indítsd a legvidámabb fesztivállal a szezont!

Fontos! Néhány játékra előzetesen kell regisztrálni.

Játék ÉLŐ RÉGIÓ közösség és ifjúság

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!