3 nyertes: 50 új, négycsillagos szállodaszoba Veszprémben

Sajtótájékoztatón mutattuk be annak a 3 új szállodaépületnek a terveit, amelyek az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával készülnek el még a 2023-as kulturális év kezdete előtt. A három belvárosi szálloda bővítésére összesen csaknem 1.8 milliárd forintot költenek a beruházók, amelyből - egy sikeresen zárult pályázat után - nyolcszázmillió forint a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatása. Az építkezések már elindultak, így a térség valaha volt legfontosabb kulturális eseményére már biztosan elkészülnek az összesen 113 vendég fogadására alkalmas szobák.

A pályázat lényeges elemeit dr. Navracsics Tibor a Veszprém-Balaton 2023 EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztos, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere mutatta be a sajtótájékoztatón.

A három nyertes pályázatot benyújtó szálloda, a Betekints Wellness és Konferencia Hotel, a Hotel História Malomkert és az Oliva Hotel és Étterem képviselői bemutatták a látványterveket és részletesen ismertették fejlesztési terveiket. Elmondták, hogy a COVID járvány okozta idegenforgalmi visszaesés miatt a szállodák továbbfejlesztésébe az EKF támogatása nélkül bele sem tudtak volna fogni. Az EKF támogatása összesen 800 millió forint, de a beruházások több mint felét saját pénzügyi forrásból finanszírozzák a befektetők. 

A tervek már elkészültek, sőt az egyik szálloda szerkezete már épül is. A beruházók azt ígérik, hogy a 2023-as kulturális év kezdetére az új szobákban is tudják majd fogadni a vendégeket. A Betekints Wellness és Konferencia Hotel 15 szobával és 40 ággyal, a Hotel História Malomkert 17 szobával és 37 ággyal, az Oliva Hotel és Étterem pedig 18 szobával és 36 ággyal bővül a támogatás segítségével. Ez egyben azt jelenti, hogy Veszprém négycsillagos szállodaszobáinak száma - jelenleg 160 db szoba - több mint 30 %-kal növekszik 2023 elejére.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!