A Kéknyelű ÍzBank és kéknyelű védjegy bemutatása

2022-ben Istvándy Gergő kezdeményezésére létrejött az ÍzBank, melyet a Kéknyelű Íz-lelő szakmai vakkóstoló előzött meg. Az idén februárban immár a negyedik alkalommal megrendezésre került ízlelőn a badacsonyi borászok és szakmabeliek bírálták a felsorakoztatott Kéknyelű tételeket. Az öt legjobbnak tartott tételből pedig 50-50 palack megőrzésre került az Íz-Bankban, mely egyfajta bor trezorként, illetve a jövő borászainak referencia mutatásra szolgál. Az így létrejött gyűjtemény akár évtizedek múlva is visszakóstolható.

A projekt támogatására, kulturális megőrzésére a Kéknyelű Védjegy szolgál, mely támogatói alapot nyújt a további műhelymunka biztosítására. Most ezen a rendezvényen a kóstoló-bemutatót Hermann Tamás talajtani kutató és Istvándy Gergely borász ismerteti. A Kéknyelű ÍZBANK 2023-ban öt kiválasztott tételét, valamint a Kéknyelű VÉDJEGY koncepcióját közösen mutatják be a vendégeknek és szakmabelieknek.

A mesterkurzuson való részvétel ingyenes.

Bor-, és Gasztro kulturális szakmai programokkal

2023. MÁJUS 13. - 16:30 - 18:30

Istvándy Liget - Káptalantóti

A Magyarországon is egyedülálló, szűk földrajzi helyen fellelhető Kéknyelű a Balatonfelvidék egyik páratlan kincse, melynek megőrzése, a hazai és nemzetközi közönségnek, szakembereknek való bemutatása a balatoni térség fontos feladata. Ennek szellemében a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa örömmel üdvözli az eseményt gasztrokulturális és borszakmai programjai között.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!