A VEB2023 EKF InterUrbán programja Veszprémbe hozza a kerékpáros diszkót

Liverpool egyik legkülönlegesebb formációja, a Dogshow olyan bringás felvonulást szervez Veszprémben, ami nemhogy a városban, de az országban sem volt még!

A Magyar Kerékpárosklub veszprémi szervezetének támogatásával egy feledhetetlen, kerekeken gördülő technodiszkón vehet részt mindenki, aki tudja, a bringázás nem küszködés, nem áldozat, nem kényelmetlenség, hanem szabadság, öröm és könnyedség.

A Dogshow egy két tagból álló zenész-dj formáció, akik minden fellépésük alkalmával igazi energiabombát dobnak le, vagy épp húznak végig egy egész városon. Dobok, szintetizátorok, lemezek, fények, bólogatást, topogást, táncolást, teljes megőrülést követelő ritmusok. 

Gyülekező 18.30-kor a Kossuth utcában, ahol a bemelegítés új értelmet nyer.  Indulás 19:00-kor, cél az Óváros tér, de addig a hangos, fényes, vidám buli a következő utcákat érinti, csatlakozni és táncra perdülni bárhol ér:

Útvonal

Kossuth u. - Jutasi út - Agóra - Halle u. - Pipacs u. - Hold u. - Cholnoky Jenő u. - Cserepes u. - Egyetem u. - Óváros tér

Gyere velünk egy április 1-i bolondozásra, pattanj nyeregbe, kövesd a legfelszabadultabb, legvidámabb, leghangosabb és legfényesebb elektrokaravánt! Ez nem az év, hanem életed legemlékezetesebb és legvidámabb tekerése lesz.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros InterUrbán összművészeti programsorozatának keretében vendégünk a világ: az InterUrbán 25 ország 29 városának művészetét hozza el Veszprémbe és környékére. Januártól decemberig a közel 150 program a biciklikoncerttől a világszínvonalú jazzig, a teakóstolótól az írói workshopig, Jamaikától Japánig szédítő sokszínűséget ölel fel, kéthetes váltásokban bemutatva a meghívott városok, Gent, Sevilla vagy épp Liverpool kultúráját.

A Dogshow Liverpool vendégeskedése alatt érkezik Magyarországra. Liverpool világhírű példa egy város sikeres profilváltására: az egykori ipari központ ma kultúrájáról és sportéletéről híres. A “pop fővárosa” 2015-ben csatlakozott az UNESCO Kreatív Városok hálózatához, folytatva a 2008-as Európai Kulturális Főváros címmel megalapozott töretlen ívet.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!