Ausztriai magyar szervezetek is népszerűsítik a VEB2023 programot

Az ausztriai magyar szervezetek vezetői február 2-án a bécsi magyar nagykövetségen dr. Nagy Andor nagykövet meghívására részletes áttekintést kaptak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektről.

A VEB2023 programsorozat Ausztriában és Dél-Németországban kiemelt fókusszal kerül bemutatásra, ugyanis elsősorban ezekből a közeli küldő-piacokról várható jelentős látogatóforgalom már az idei esztendőben is. A projekt sikere érdekében a két célpiacon regionális megbízottként dolgozik Kovács Balázs turisztikai szakértő és Méhes Márton nemzetközi kulturális menedzser, akik az ausztriai magyar szervezetekre is partnerként számítanak a VEB2023-as programok népszerűsítése és a forgalomgenerálás területén egyaránt.

Az idei évben ezen országokban is számos aktivitás irányítja majd a figyelmet Veszprémre és a Bakony-Balatonra régióra, többek között olyan nagyszabású események, mint a bécsi Stradbar Herrmann területén szervezett többnapos mini VEB2023 Fesztivál, a Vienna Design Week-en való szereplés, az Ulmi Duna-fesztiválon, a Buch Wien nemzetközi könyvvásáron, vagy éppen Európa legnagyobb turisztikai és szabadidős kiállításán: a Ferien Messén való kiemelt bemutatkozás. Kovács Balázs az ausztriai magyar szervezeteknek tartott prezentációjában utalt a korábban nagy sikerrel működtetett „diaszpóra turizmus-mozgalom” felélesztésére, amelyen keresztül külföldön is számos további „kulturális- és turisztikai nagykövetet” nyerhetünk a VEB2023 projekt számára. A aktivitások célja, hogy a Veszprém-Balaton brand tovább erősödjön az egész Duna-régióban – foglalta össze a célkitűzéseket Méhes Márton.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!