Az i-Portunus lehetőségét ajánlja a Salzkammergut 2024 és a VEB2023

Veszprém-Balaton 2023 Európa a Kulturális Fővárosa program és a 2024-es EKF nyertes Salzkammergut közösen ajánlják a zenészeknek kiírt i-Portunus pályázatot. 

A Veszprém-Balaton 2023 Európa a Kulturális Fővárosa program és a 2024-es EKF nyertes Salzkammergut közösen ajánlják az i-Portunus pályázatot olyan zenészek, zeneszerzők és énekesek részére, akik klasszikus, jazz és népzenei területen tevékenykednek. 

Az i-Portunus által kínált lehetőség keretében a művészek több állomáshelyre is elutazhatnak, ahol tapasztalatokat gyűjthetnek és együttműködhetnek a befogadó városokkal, minderre pedig minimum 7, maximum 60 nap áll majd a rendelkezésükre. 

Salzkammergut & Bad Ischl

A pályázatra olyan, zenei területről érkező, 18 éven felüli egyének vagy csoportok (max. 5 főig) jelentkezhetnek, akik szeretnének tapasztalatot szerezni a Kreatív Európa (Creative Europe) programban részt vevő városokban, mind az alkotási folyamatok, mind pedig a fellépések/előadások területén. 

A lehetőséggel együtt maximum 3000 eurónyi egyéni támogatás is jár, a megvalósításra pedig 2021. június 1. és november 30. között kerül majd sor. 

A Veszprém-Balaton 2023 és a Salzkammergut 2024 program az i-Portunus pályázathoz kapcsolódva felkínálják azt a lehetőséget, hogy a művészek megtapasztalhassák az Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert városok légkörét, ebben alkothassanak és adhassanak elő, méghozzá a következő tervek szerint: 

Veszprém-Balaton 2023: 

- Koncertek és workshopok szervezése helyi intézményekkel és iskolákkal együttműködésben az UNESCO címet viselő zene városában, Veszprémben, és a balatoni régióban

- Városi és régióbeli zenészekkel való összekapcsolás további együttműködés céljából 

- Ingyenes szálláslehetőség Veszprémben (max. 5 fő részére)  

Salzkammergut 2024: 

- Bad Ischl-i és régióbeli zenészekkel és koncertszervezőkkel összekapcsolás további együttműködés céljából

A két EKF város előzetesen együttműködési szándéknyilatkozatot tud felajánlani. A fent felsorolt lehetőségeket a VEB2023 és a Salzkammergut 2024 program csak abban az esetben tudja biztosítani, amennyiben a beadott pályázatot az i-Portunus nyertesként bírálja el.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. február 28.

Fontos! A pályázatot közvetlenül az i-Portunus portálján kell benyújtani! 

További részletek és jelentkezés a pályázat hivatalos oldalán:

Amennyiben környezetében ismer olyan művészt, akit érdekelhet a felhívás, kérjük ossza meg a lehetőség hírét, további kérdés esetén pedig kérjük forduljon kapcsolattartónkhoz, Bucz Júliához a [email protected] e-mail címen. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 47 nap 16 óra 31 perc 28 másodperc
van hátra a megnyitóig!