Bajor újságírók ismerkedtek VEB2023 idei és jövő évi programjaival

Az Európai Kulturális Fővárosok történetében először fordul elő, hogy egy ismert turisztikai desztináció mutathatja be, miként lehet a kultúra és a kreativitás ereje segítségével egy minőségi élményteret megvalósítani, ahol a helyben élők és az oda látogatók egyaránt megtalálják számításaikat, s kölcsönösen gazdagítják egymást.

Dr. Janzsó Gergely (KKM), Uzoni Eszter és Wirth Klára (MTÜ), Sztojanovits Kristóf (NÖF), Kovács Balázs (VEB2023 EKF)

Március 21-én a német lifestyle-, kulturális- és turisztikai újságírók kaptak átfogó képet a VEB2023-as projekt előkészületeiről, a jövő év kiemelt eseményeiről, illetve a projekt mögött meghúzódó turisztikai koncepcióról. Kovács Balázs, a VEB 2023 projektnek az osztrák és délnémet piacon a kulturális- és turisztikai kooperációkért felelős megbízottja a müncheni Bayerischer Hof szálloda rendezvényközpontjában tartott sajtóebéd keretében kifejezetten a bajor látogatók és vendégek szemszögéből mutatta be a Veszprémet és a VEB2023 projekt jelentőségét. Az Európai Kulturális Fővárosok történetében először fordul elő, hogy egy ismert turisztikai desztináció mutathatja be, miként lehet a kultúra és a kreativitás ereje segítségével egy minőségi élményteret megvalósítani, ahol a helyben élők és az oda látogatók egyaránt megtalálják számításaikat, s kölcsönösen gazdagítják egymást. 

Az „őseink hite a jövő reménye” megközelítés méltó módon fejezi ki azt az értékteremtő, a tradíció és az innováció elegyét alkotó szemléletet, ahogyan a veszprémiek, illetve a balatoni turisztikai és kulturális szolgáltatók készülnek a 2023-as évre – hangsúlyozta előadásában a turisztikai szakértő. A régióban az elmúlt évben egy „gasztronómiai forradalom” zajlott, amelyre alapozva biztosítható a minőségi vendéglátás és a komplex vendégélményt.

A müncheni sajtóeseményre a Magyar Turisztikai Ügynökség németországi kulturális és turisztikai road showja alkalmából került sor, ahol a VEB2023 programsorozat mellett a nemzeti kastély és várprogram keretében megvalósult fejlesztésekről, valamint a budapesti Liget-projekt és Hauszmann-program aktualitásról is tájékoztatást kaptak a meghívottak. Bajorország a német tartományok közül a legnagyobb turisztikai küldő-piacunk, ahonnan Ausztria mellett jelentős érdeklődés és látogatóforgalom várható a kulturális motivációvaló rendelkező utazók köréből.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!