Bővül a hálózat: újabb infópontunk nyílt Bécsben

A bécsi magyar nagykövetség után ezúttal egy közép-európai vulkanikus borokra szakosodott belvárosi bor-szalonban, a CEWART üzletében avattunk VEB2023 EKF információs pontot. Az eseményen részt vett az osztrák turisztikai média számos képviselője.

A Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) és a CEWART-tal (Central European Wine Art) közös rendezvényünk jól illeszkedik az Ausztriában és Dél-Németországban sorra nyíló információs pontjaink koncepciójába. Ezeken az infopontokon az érdeklődők egészen a jövő év végéig megtalálják majd friss anyagainkat, kiadványainkat és ajánlatainkat, emellett szóban is kaphatnak tájékoztatást az a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros programjairól. Az infópontokat egy tudatos koncepció keretében választjuk ki az osztrák és délnémetországért felelős kollégáink segítségével: fontos a jelentős látogató-forgalom, az is, hogy a helyszínek tematikusan is kapcsolódjanak a veszprémi és balatoni kulturális, turisztikai és gasztronómiai élethez. 

A bécsi nagykövetség, a stuttgarti Liszt Intézet (Magyar Kulturális Központ) és a CEWART után hamarosan újabb VEB2023 EKF infópontok nyílnak majd Linzben, Bad Ischlben, St. Pöltenben, Grazban és Münchenben. Linz és Graz maguk is sikeres kulturális fővárosok voltak, Bad Ischl pedig Veszprémet követően 2024-ben kerül sorra. St. Pölten jó eséllyel pályázott ugyanerre az évre, és Alsó-Ausztria ráadásul ugyanúgy egy új, kulturális-kreatív régió megvalósításán dolgozik, mint Veszprém a Balatonnal. Stuttgart, München és Bécs pedig örök kulturális központok, ahol szinte elengedhetetlen a jelenlét.

A VEB2023 EKF projektet ezekkel a városokkal a tematikus párbeszéd lehetősége is összeköti: Linz-cel például a digitalizáció, Graz-cal a fenntarthatóság, Bad Ischl-lel a turizmus kihívásai, Béccsel a kulturális sokszínűség, Alsó-Ausztriával a családbarát kulturális tervezés témakörében.

Veszprém és régiója az Európa Kulturális Fővárosa címet viselő más városokkal, így Újvidékkel, Temesvárral, Bad Ischl-lel vagy éppen Trencsénnel is együttműködik, s ehhez a Duna-térségi gondolathoz jól illeszkedik a CEWART közép-európai minőségi bor-kínálata, amelyből a rendezvényen a legkiválóbb Balaton-környéki nedűkkel ismerkedhettek meg az osztrák újságírók.

Magyarország és a Balaton legújabb turisztikai fejlesztéseiről Wirth Klára, az MTÜ nemzetközi piaci szakértője, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program turisztikai és kulturális üzeneteiről és terveiről pedig a VEB2023 EKF kulturális és turisztikai marketing megbízottjai, Kovács Balázs és Dr. Méhes Márton tájékoztatták a szaksajtót, majd az újságírók kérdéseire válaszoltak.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!