Dániáig vittük a VEB2023 EKF hírét

Gladsaxe városnapján, a Gladsaxedagen-en mutatkozott be a Veszprém - Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program augusztus végén.

A Koppenhága közelében elhelyezkedő dán Gladsaxe 1973 óta Veszprém testvérvárosa, ezért is vette nagy örömmel csapatunk az ottani szervezők meghívását az ünnepségre. Kollégáink, Bucz Júlia nemzetközi kapcsolatokért felelős menedzser és Neu Zsolt nemzetközi kapcsolatok asszisztens tájékoztatták az érdeklődőket, hogy milyen kulturális különlegességekkel készülünk a VEB2023 EKF programévre és meggyőzzék őket, hogy nem csak egy-egy alkalomra, hanem hosszabb időre is érdemes a régióba látogatni.  

Minden infót vittünk magunkról Gladsaxe-be

A Gladsaxedagent minden évben megrendezik. A dán város legnagyobb közösségi-kulturális rendezvényén a település vezetői hagyományosan ezen a rendezvényen jelentik be a jövő évi terveiket, valamint a helyi civil szervezetekkel, művészeti csoportokkal, és lakosaival együtt ünneplik a helyi közösséget. Ezúttal a VEB2023-ra is külön fény vetült, megelőlegezve a figyelmet a kreativitás egész éves ünnepének. Programunkat és céljainkat népszerűsítő standunkat nagyon sokan felkeresték, kiemelt vendégünkként fogadhattuk Trine Græse-t, Gladsaxe polgármesterét. 

Sokan felkeresték a pavilonunkat és érdeklődtek a VEB2023 EKF programok iránt

A látogatókat kollégáink a standunknál direkt erre az alkalomra készített kvízzel is várták, melynek győztese a Gladsaxe-i önkormányzat és a VEB 2023 EKF jóvoltából ellátogathat Veszprémbe egy hosszú hétvégére a 2023-as év során.

A Kabóca Bábszínház produkciója elvarázsolta a gyerekeket

A VEB 2023 EKF megjelenését erősítette a Kabóca Bábszínház vendégszereplése is az Állatok Farsangja című előadással, melyet két alkalommal is nagy sikerrel mutattak be a dániai város rendezvényén. A főként családokból álló közönség minden esetben hatalmas tapssal honorálta a művészeti ajándékot. 

Delegációnkat Trine Græse, Gladsaxe polgármestere is fogadta (középen)

Reméljük, az előadásaiknak is köszönhetően sokan meglátogatják 2023-ban Veszprémet és a Bakony-Balaton régiót Dániából.    

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt nevében köszönjük Gladsaxe-nak a meghívást, Magyarország Koppenhágai Nagykövetségének pedig a támogató részvételt és a népszerűsítést!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!