Dubrovnikba vittük Veszprém hírét

A nemzetek kultúrájának évszázadok óta része a gasztronómiai értékek összessége is. A Balaton-felvidék kincsestárában nem csupán páratlan természeti és művészeti-kulturális kincsek rejtőznek: a régió gasztrokulturális kínálatában található ínyencségek megismertetése fontos küldetésünk.

Örömmel fogadtuk el a Dubrovniki Turisztikai Hivatal és a Városháza megtisztelő meghívását, melynek köszönhetően 2022. október 12-15. között alkalmunk nyílt bemutatni a régió gasztronómiai különlegességeit a dubrovniki Good Food fesztiválon. A kifejezetten a gasztronómiai szakma kiválóságainak, véleményvezéreknek és a gasztrokultúra iránt komolyan érdeklődők számára szervezett eseményen jól érzékelhető őszinte érdeklődés fogadta a csapatunk által bemutatott hazai termékeket. A már „sokat kóstolt” gourmet közönség elismerően nyilatkozott a feltálalt bakonyi szarvasgombás finomságokról, majd a Balaton Borrégió innovatív termelőinek pezsgőit kortyolva jövőbemutató beszélgetéseket folytattak a Veszprém és Dubrovnik közti együttműködési lehetőségekről.

A Brányi Mária veszprémi alpolgármester vezetésével városunkat képviselő küldöttség azzal a céllal látogatott Dubrovnikba, hogy a két város közti kulturális, turisztikai és gazdasági kapcsolatot szorosabbra fűzze, valamint felmérje, miként lehet azt hivatalossá is tenni. A Bakony-Balaton régió gasztronómiájának bemutatása nagyban segítette, hogy a Veszprém és Dubrovnik közötti - már eddig is kiemelten jó kapcsolat – tovább erősödjön.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosának hosszútávú célkitűzései között kitüntetett helyen szerepel a régió gazdasági továbbfejlesztése, amihez a gasztrokulturális együttműködések révén is kiváló lehetőségeket teremthetünk – foglalta össze az ötfős delegáció munkájának eredményét Tungli Péter, a programunk gasztronómiai területekért felelős menedzsere.

A Dubrovnikban bemutatott finomságokat a Légli Ottó, a Kreinbacher és Pálffy Pincészet pezsgőiből, valamint az „Erdőkerülő” szarvasgombás termékeiből állítottuk össze.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!